Nagy elmék találkozása: Trump Orbán Magyarországával példálózott bevándorlásügyben

POLITIKA
2018 július 15., 08:00
comments 124

Az elnöki különgépen adott interjút az egyik legismertebb brit riporternek, Piers Morgannek nagy-britanniai látogatásán Donald Trump, és interjújában, amit a Daily Mail szemlézett, Magyarországot is említette.

A téma a menekültválság volt, amit Trump Orbánhoz hasonlóan értelmez:

olyan jelenségként, amely "az európai kultúrát" veszélyezteti.

Ennek apropóján jegyezte meg, hogy az EU meghurcolja azokat az országokat, amelyek nem hajlandók menekülteket befogadni. És bár nyitásként azt mondta, hogy nem akar konkrét országokat megnevezni, Magyarországot azért csak megnevezte.

"Vegyük például Magyarországot. Nem hajlandók beleegyezni, hogy megtegyék, amit más országok megtettek. Ez nagyon kemény dolog, humanitárius alapon csak tenni kéne valamit. De végső soron ez nagyon komolyan megváltoztatja Európát" - mondta Trump a maga zavaros, csapongó stílusában. Gondolatmenetében persze eljutott a terrorizmusig, de végül az egész önfényezésbe torkollt. "Én nem Európa elnöke vagyok, hanem az Egyesült Államoké. És a mi határunk erős, a mi határunk kemény. És a mi problémánk ugyan más, mégis bizonyos szempontból hasonló" - mondta.

Donald Trump hétfőn találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel - egy nappal azután, hogy Putyin Orbánt is vendégül látja a Kremlben. (MTI via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.