Váratlan: a Magyar Nemzeti Bank is jóváhagyta Mészárosék felvásárlását

A Magyar Nemzeti Bank keddi közleménye szerint jóváhagyták az Opus Global, valamint a Konzum Befektetési Alapkezelő és annak két tőkealapja, a Konzum PE Magántőkealap és a Repro I. Magántőkealap 4iG Nyrt. részvényeire tett kötelező nyilvános vételi ajánlatát. Hűha.

Emlékezetes: a cégek június 6-án jelentették, hogy opciós vételi szerződéseken, illetve egyéb tőzsdén kívüli jogügyleteken keresztül 50,28 százalékot meghaladó többségi befolyást szereznek a 4iG Nyrt. fölött. Ezt a Gazdasági Versenyhivatal természetesen azonnal engedélyezte. 

Aztán július ötödikén már jött is az örömhír: 

"a 4iG Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, a Humansoft Kft. konzorciumi tagként három keretszerződést kötött a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal , nyílt közbeszerzési eljárások első részének eredményeként."

A három keretszerződés összértéke mindegy 28 milliárd forint plusz áfa, 20 milliárd forint plusz áfa, valamint 2,5 milliárd forint plusz áfa, hatályuk pedig sorrendben 2022. június 4., 2021. május 2., illetve 2022. május 8.. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.