Váratlan: a Magyar Nemzeti Bank is jóváhagyta Mészárosék felvásárlását

2018 július 17., kedd 17:22
34

A Magyar Nemzeti Bank keddi közleménye szerint jóváhagyták az Opus Global, valamint a Konzum Befektetési Alapkezelő és annak két tőkealapja, a Konzum PE Magántőkealap és a Repro I. Magántőkealap 4iG Nyrt. részvényeire tett kötelező nyilvános vételi ajánlatát. Hűha.

Emlékezetes: a cégek június 6-án jelentették, hogy opciós vételi szerződéseken, illetve egyéb tőzsdén kívüli jogügyleteken keresztül 50,28 százalékot meghaladó többségi befolyást szereznek a 4iG Nyrt. fölött. Ezt a Gazdasági Versenyhivatal természetesen azonnal engedélyezte. 

Aztán július ötödikén már jött is az örömhír: 

"a 4iG Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, a Humansoft Kft. konzorciumi tagként három keretszerződést kötött a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal , nyílt közbeszerzési eljárások első részének eredményeként."

A három keretszerződés összértéke mindegy 28 milliárd forint plusz áfa, 20 milliárd forint plusz áfa, valamint 2,5 milliárd forint plusz áfa, hatályuk pedig sorrendben 2022. június 4., 2021. május 2., illetve 2022. május 8.. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt