Felborult egy kacsahajó, 17 halottja van a missouri katasztrófának

Felborult és elsüllyedt egy kacsahajó a missouri Branson üdülőváros egyik taván. A katasztrófában legalább 17-en vesztették életüket. A hajón 31-en tartózkodtak a baleset idején.

Gyertyákkal emlékeznek a missouri kacsahajótragédia 17 halálos áldozatára a bransoni Life Christian Center templomnál.Fotó: Michael Thomas/AFP

A tragédiában egy kilencfős család minden tagja odaveszett.

A kacsahajó viharba került, úgy borult fel. A térség meteorológiai szolgálata csütörtökön kora este ugyan viharriasztást adott ki, de szemtanúk elbeszélései szerint egy ideig szép idő volt, a vihar hirtelen, egyik pillanatról a másikra jött, az égbolt elsötétült és az erős szél a tó hullámait magasra korbácsolta.

Egy ilyen kacsahajó borult fel és süllyedt el a hirtelen jött viharban a missouri Bransonban. A tragédiának legalább 17 halálos áldozata van.Fotó: Michael Thomas/AFP

Pénteken nyilvánosságra kerültek mobiltelefonokkal rögzített videófelvételek is, amelyeket a partról készítettek a süllyedő kétéltű járműről. Az egyik túlélő elmondta: a kacsahajón voltak ugyan mentőmellények, de a kapitány - aki túlélte a katasztrófát - azt mondta, felesleges felvenni ezeket. Egy szakértő véleménye szerint azonban nem biztos, hogy a mentőmellények megmenthették volna az embereket, ugyanis az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet (NTSB) szakemberei azt mondják, a kacsahajónál különös veszélyt jelent, hogy a hajó teteje sátorvászon, amelybe belekaphat a szél, és ha felborul a hajó, az utasok beszorulnak a vászon és a hajótest közé. (Via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.