Letolt gatyával ugrált és üvöltözött a konzervatív politikus Sacha Baron Cohen átverős sorozatában

külföld
2018 július 23., 19:08

Jason Spencer republikánus képviselő Georgia állam törvényhozásában, aki nem különösebben fontos pozíciója ellenére többször is országos figyelmet keltett, például amikor azzal fenyegette meg politikai ellenfelét, hogy „esetleg eltűnik”, vagy amikor a terrortámadásokra való hivatkozással akarta betiltani a burkát.

Utóbbi szenvedélyét használta ki Sacha Baron Cohen, aki az Ali G, a Borat és a Brüno után újra elmaszkírozva, ezúttal négy különböző karakter bőrébe bújva járta az országot egy éven át. Ebből lett a Who is America? című sorozat, amelynek első részéről itt írtunk, többek között azt, hogy a négyből csak egy jelenet lett igazán erős: amikor az izraeli terrorelhárítónak öltözött Cohen arra kér fegyverpárti politikusokat, hogy népszerűsítsék az óvodások felfegyverzését. Ugyanez a karakter szerepel a második részből kirakott előzetesben, csak most Spencert tanítgatja a terroristák hatástalanítására. 

Elsőre tényleg azt gondoltam, hogy ez kamu.

link Forrás

A konzervatív képviselő ugyanis hihetetlen elszántsággal csinál bohócot magából:

  • kínai turistának álcázva magát befotóz egy odaállított ember burkája alá, hogy van-e töke, mert ha nincs, akkor nyilván nem terrorista;
  • azt üvöltözi, hogy nigger, mert ezzel magára vonja a figyelmet emberrablási kísérlet esetén;
  • pucér seggel, Amerika, Amerika! és Homoszexuálissá teszlek! kiáltással ront rá a terroristát játszó Cohenre;
  • az epizód végén pedig egy külön videóüzenetben levágja és megrágja a terroristák farkát szimbolizáló nem is tudom mit, kolbászt.

Spencer reakciójából egyértelművé vált, hogy nem beépített emberről van szó: először perrel fenyegette Cohenéket, ha leadják az epizódot, mert szerinte etikátlan módon, csalással szerezték meg a felvételt (amelyből persze egyértelműen kiderül, hogy tudatában volt a kamerák jelenlétének).

link Forrás

A szereplését nem csak a baloldal és a különböző jogvédő csoportok ítélték el, hanem a saját pártja is: 

a georgai képviselőház republikánus elnöke egyenesen lemondásra szólította fel.

„Spencer képviselő lejáratta magát, és azonnal le kell mondania. Georgia jobbat érdemel” - mondta David Ralston. Az állam kormányzója, a szintén republikánus Nathan Deal pedig azt mondta, hogy szomorúnak és undorítónak tartja, amit Spencer művelt.

Egy későbbi nyilatkozatban Spencer már más hangot ütött meg: mélyen elnézést kért mindenkitől, akit megbántott ezzel a „ronda epizóddal”. Lemondani viszont nem akar, mert úgyis elvesztette a választást, és már csak 5 hónapja van hátra. Azt az időt még kitöltené. (Hollywood Reporter)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.