Ungár Péter vett két vidéki hírportált

Ungár Péter annak idején a Magyar Nemzetet is meg akarta szerezni, és ha az nem is jött össze, de bevásárolta magát az Azonnali.hu-ba, most pedig két vidéki hírportál,

a szentgotthárdi 9970.hu és az egriugyek.hu tulajdonosa lett

- írja a Népszava, amely azt is tudni véli, hogy az LMP-s politikus szeptemberben Szombathelyen és Debrecenben is megpróbál elindítani egy-egy lapot. Ungár június elején az Indexnek beszélt róla, hogy vidéken is tervezi bővíteni a médiaportfólióját, elsősorban online, mert „semmilyen más hang nincs vidéken, csak a Fidesz”. Azt ígérte, ez „szépen lassan, megyei jogú városonként fog indulni”.

Ungár egyébként már társtulajdonos az állami hirdetésekkel kitömött Figyelőben, aminek működésére állítása szerint semmilyen hatással sincs. Nemrég pedig azt is megmutatta, hogy nem fél mikrofont ragadni, és lemenni vidékre:

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.