Agyonlőtték Szlobodan Milosevics egykori védőügyvédjét Belgrádban

külföld
2018 július 29., 03:48
comments 73

Az 57 éves Dragoslav Ognjanovicsot belgrádi otthona előtt lőtték agyon szombat este. Szerbia egyik legismertebb ügyvédje volt, többek között ő védte Szlobodan Milosevicset Hágában. Az egykori szerb elnöknek háborús bűnök elkövetése miatt kellett bíróság elé állnia 2001-es letartóztatása után. 2006-ban, még az ítélethirdetés előtt holtan találtak rá cellájában. 

A szombat esti lövöldözésben Ognjanovic 26 éves fia is megsérült a szerb belügyminisztérium tájékoztatása szerint. 

Dragoslav Ognjanovic 2006-ban, Milosevics halála után
photo_camera Dragoslav Ognjanovic 2006-ban, Milosevics halála után Fotó: DIMITAR DILKOFF/AFP

A szerb ügyvédi kamara közleménye szerint a támadás az ország összes ügyvédje ellen irányult, és a lehető legnagyobb nyomást fogják az állami hatóságokra helyezni, hogy megtalálják a bűncselekmény elkövetőit. 

Ognjanovic az elmúlt években számos kiemelt maffiaügyben látott el védőügyvédi feladatokat. 

Az utóbbi időszakban több ismert, a szervezett bűnözéshez kapcsolható embert öltek meg Belgrádban. A rendőrség szerint ezek a gyilkosságok a kábítószerpiacért vívott bandaháború miatt történtek. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.