Fekete migránsnak nézték, majdnem megvakították az olasz atlétát

bűnügy
2018 július 30., 16:31
comments 308

Vasárnap este huligánok az utcán megtámadták, tojásokkal megdobálták, és kis híján megvakították Daisy Osakue 23 éves olasz ifjúsági olimpikon diszkoszvetőt Torinótól nem messze, Moncaleriben. 

link Forrás

Az áldozat szerint egyértelműen azért támadták meg, mert fekete, és algihanem bevándorló-prostituáltnak nézték, mert a környéken sok afrikai nő dolgozik a szexbiszniszben.

Osakue nigériai származású szülők gyereke, de olasz állampolgár, 1996-ban Torinóban született, tökéletesen beszéli a nyelvet:

link Forrás

Osakue a jelek szerint megússza a támadást: szaruhártyája sérült a tojástól, de rendbe fog jönni a látása. A sportoló az atlétikai Európa-bajnokságra készül, de a sérülés nem fogja hátráltatni a részvételben. 

Azt mondta az eset után, hogy a rasszizmus jelen van Olaszországban, de eddig csak szavak szintjén volt, az ilyen támadások egy új fejezetet jeleznek.

Olaszországban nyár óta megszaporodtak a rasszista indíttatású támadások, legalább tíz olyan támadást regisztráltak a hatóságok, amik rasszista indíttatásból történtek. 

A balközép ellenzéki PD szerint azóta súlyosbodik a helyzet, hogy Matteo Salvini belügyminiszter visszatérően bűnözőknek titulálja a migránsokat. (ANSA)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.