Babakocsiban, gyereknek álcázva loptak el egy cápát egy texasi akváriumból

külföld
2018 július 31., 07:32
comments 77

A Leon Valley rendőrség vezetője, Joseph Salvaggio először nem akarta elhinni, amikor feljelentés érkezett hozzá, hogy elloptak egy cápát a San Antonio akváriumból. Azt hitte, hogy az egész csak egy hoax, és ilyen nincs, de hamar kiderült, hogy valódi ügyről van szó.

Szombat délután egy két férfiből és egy nőből álló trió jelent meg az akváriumban. Nagyon tájékozottnak tűntek, ahhoz a medencéhez mentek, ahol a látogatók benyúlhatnak, és simogathatják az állatokat.

Majd az egyikük benyúlt és elemelt egy pöttyös, Horn-foki cápát a medencéből.

Az állatot rögtön becsavarták egy nedves lepedőbe, bementek vele egy szobába, vödörbe rakták, majd a vödröt egy babakocsiba tették.

A cápatolvajok mogását lekövették a biztonsági kamerák, de az egyik alkalmazott is észrevette őket, miközben a cápát babának álcázva igyekeztek kijutni az akváriumból.

Itt egy tudósítás a videófelvételekkel:

Jenny Spellman, az akvárium menedzsere a parkolóban el si csípte őket, de a cápát akkor már betették az autóba, és nem engedték neki, hogy benézzen a kocsiba.

Arra hivatkoztak, hogy a fiuk beteg, ezért indulniuk kell azonnal.

Végül egyikük elhajtott a cápával, hátrahagyva a társait is. A rendőrség végül egy embert őrizetbe vett, és meglett az autó is, de vádat még nem emeltek. Ha megteszik, akkor lopás miatt kell majd a tetteseknek felelniük.

A cápát is megtalálták, a tolvaj házában egy akváriumban. Már vissza is vitték San Antonióba, de a hatóságok szerint nem biztos, hogy életben fog maradni, a vödör ugyanis, amibe beletették, korábban fehérítőt tartalmazott, ez pedig nem tett jót szegény cápának. (Ksat12, Gizmodo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.