A Gyalog galoppból kimaradt jelenetek kerültek elő

A Times eddig nem látott Monty Python-szkeccseket publikált. A jelenetek leírásai 44 után Michael Palin archívumából kerültek elő, és közülük kettőt eredetileg a Gyalog galoppba szánták őket, de túl sok jó ötletük volt, és egyszerűen nem fért bele mind a filmbe.

Michael Palin, Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle és Terry Jones ötleteit a British Libraryba vitték tavaly, a nyilvánosság elé tárnak majd több mint 50 jegyzetfüzetet, köztük a Gyalog galoppról és a Brian életéről szóló írásokat is.

A két, Gyalog galoppból kimaradt jelenet egy vadnyugati könyvesboltról, illetve egy érzéki Rózsaszín Lovagról szólt. Az akkoriban ellentmondásosnak tekintett anyagokat állítólag elvetették, és ma is túl kockázatosnak tekintik – írja a Guardian, bár a 75 éves Palin azt mondta, nem emlékszik már, miért nem használták fel a jeleneteket, valószínűleg úgy érezték, elég erős már így is a lovagok története.

John Cleese nemrég azt mondta, azért nem adják mostanában a tévében a Monty Python's Flying Circust, mert az a modern komédiákhoz képest „túl vicces”. (Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.