Kigyulladt egy mobiltöltő egy felszállásra készülő repülőn Barcelonában, erre akkora pánik lett, hogy az emberek egymás hegyén-hátán próbáltak lejutni a gépről

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy kigyulladt mobiltelefon miatt evakuálták az utasokat a Ryanair Ibizára induló járatáról a barcelonai El Prat repülőtéren - közölte a La Vanguardia című napilap szerdán.

A kedd délután történt esetről szóló beszámoló szerint a tüzet egy hordozható külső akkumulátor okozta, amely az egyik utas telefonkészülékéhez volt csatlakoztatva. Egy utas a telefonjával rögzítette a lángoló mobilttöltőt:

A repülőgép még indulás előtt állt, és a felszállási engedélyre várt, amikor a tűz keletkezett. A füst hatására pánik tört ki az utasok között, akiket a személyzet igyekezett evakuálni a felfújható csúszdán keresztül.

Az evakuálás azonban gyorsan kaotikussá vált, miután láthatóan mindenki egymás hegyén-hátán próbált lejutni a gépről. Az emberek a csúszda alján összetorlódtak, és többen ki is borultak belőle a betonra.

Az egyik utas erről is készített egy videót:

“Soha nem láttam ennyi embert így megrettenve” - írta az egyik videót készítő utas a posztjában.

Az ír légitársaság közleményt adott ki a történtekről, hangsúlyozták, hogy senki sem sérült meg, a tüzet pedig eloltották. (MTI, Independent)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.