Elkérték a mobilját, hogy együtt zenét hallgassanak, de nem akarták visszaadni, cigit kértek cserébe, megkapták, amire viszont azt mondták, hogy meg kell verekednie érte

bűnügy
2018 augusztus 03., 05:06
comments 230

Áprilisban, a hajnali órákban Miskolc belvárosában egy 19 és egy 23 éves férfi odament a szökőkút peremén ülő sértetthez, aki a mobiltelefonján zenét hallgatott, majd közrefogták, és az egyikük elkérte a telefont, hogy más zenét keressen rajta. A sértett a kérésnek eleget tett, majd közösen hallgatták a kikeresett zeneszámot.

Időközben a telefon képernyőzára bekapcsolt, ezért az egyik vádlott elkérte a feloldó kódot, de a sértett nem adta meg, hanem visszakérte a telefonját. A vádlott azt mondta, hogy csak akkor kaphatja vissza, ha ad nekik egy-egy szál cigit. Meg is kapták, mindketten rágyújtottak, de továbbra sem adták vissza a telefont, hiába kérlelte őket.

A kérlelésekre az egyikük megkérdezte, hajlandó-e megverekedni a telefonjáért.

A sértett ezt elhárította, és szólt, hogy rendőrt fog hívni, és megpróbálta visszavenni a telefont, de a vádlott ezt nem engedte, sőt többször ököllel fejen ütötte a sértettet, majd a 100 ezer forintos mobillal elment.

A sértett a megállóba érkező villamos vezetőjétől kért segítséget. A rendőrök rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és a menekülni próbáló vádlottakat egy kapualjban utolérték, ahol éppen megpróbálták elrejteni a lopott telefont.

A sértett a bántalmazás során, az arcán zúzódásos sérüléseket szenvedett. A letartóztatott vádlottakra börtönt kértek. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.