A szárazság miatt elpusztult anyja teteme mellett áll egy kis bárány Ausztráliában

természet
2018 augusztus 10., 11:11
comments 181

Az alábbi fotókon látható egy példa arra, hogy a klímaváltozás miatt az élővilág szenved: az elhullott anyjának teteménél áll egy bárány Ian Cargill ausztrál állattartó gazda Billaglen nevű farmjának kiszáradt legelőjén az új-dél-walesi Braidwood közelében csütörtökön.

Bárány béget elhullott anyja tetemének közelében egy ausztrál gazda farmjának kiszáradt legelőjén, az új-dél-walesi Braidwood térségében 2018. augusztus 9-én. A helyi kormányzat az előző nap szárazság sújtotta térségnek nyilvánította Új-Dél-Wales egész területét, mert bár Ausztráliában akkor tél volt, 1902 óta nem esett olyan kevés eső az őszi hónapokban, mint 2018-ban.
photo_camera Fotó: Lukas Coch/MTI/MTVA
Elhullott anyjának teteménél áll egy bárány Ian Cargill ausztrál állattartó gazda Billaglen nevű farmjának kiszáradt legelőjén az új-dél-walesi Braidwood közelében 2018. augusztus 9-én.
photo_camera Fotó: Lukas Coch/MTI/MTVA
photo_camera Fotó: Lukas Coch/MTI/MTVA

A helyi kormányzat augusztus 8-án szárazság sújtotta térségnek nyilvánította Ausztrália legnépesebb szövetségi állama, Új-Dél-Wales egész területét.

Bár Ausztráliában most tél van, a kontinens komoly szárazsággal küzd, mert 1902 óta nem esett olyan kevés eső az őszi hónapokban, mint idén. Az itatók kiszáradása miatt a legtöbb gazdának az állatok ivóvizéről is gondoskodnia kell. Egy birka naponta 5-10 liter vizet iszik, de a szarvasmarha ennek a tízszeresét is megihatja.

A hatóságok szerint a csapadékhiány miatt válságba kerülhet az ország gazdaságának alapját jelentő állattartás. A szélsőséges időjárást a vadállatok is megsínylik: a vadon élő kenguruk beszöknek a farmokra, hogy a szomjukat a pásztorkutyáknak kihelyezett vízzel oltsák. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.