A szárazság miatt elpusztult anyja teteme mellett áll egy kis bárány Ausztráliában

Az alábbi fotókon látható egy példa arra, hogy a klímaváltozás miatt az élővilág szenved: az elhullott anyjának teteménél áll egy bárány Ian Cargill ausztrál állattartó gazda Billaglen nevű farmjának kiszáradt legelőjén az új-dél-walesi Braidwood közelében csütörtökön.

Fotó: Lukas Coch/MTI/MTVA
Fotó: Lukas Coch/MTI/MTVA
Fotó: Lukas Coch/MTI/MTVA

A helyi kormányzat augusztus 8-án szárazság sújtotta térségnek nyilvánította Ausztrália legnépesebb szövetségi állama, Új-Dél-Wales egész területét.

Bár Ausztráliában most tél van, a kontinens komoly szárazsággal küzd, mert 1902 óta nem esett olyan kevés eső az őszi hónapokban, mint idén. Az itatók kiszáradása miatt a legtöbb gazdának az állatok ivóvizéről is gondoskodnia kell. Egy birka naponta 5-10 liter vizet iszik, de a szarvasmarha ennek a tízszeresét is megihatja.

A hatóságok szerint a csapadékhiány miatt válságba kerülhet az ország gazdaságának alapját jelentő állattartás. A szélsőséges időjárást a vadállatok is megsínylik: a vadon élő kenguruk beszöknek a farmokra, hogy a szomjukat a pásztorkutyáknak kihelyezett vízzel oltsák. (MTI)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.