Újra itt a kánikula!

időjárás
2018 augusztus 13., 04:01
comments 172

Újra életbe lépett a hőségriadó az ország nagy részén. Három legészakibb megyénk, illetve Vas megye kivételével a Meteorológiai Szolgálat minden megyére figyelmeztető előrejelzést adott ki. Csongrád és Békés megyékben másodfokút, vagyis ott 27 fokot is meg fogja haladni a napi középhőmérséklet, az ország javában 25 fokot meghaladó napi középhőmérsékletre számítanak.

Kapaszkodjanak meg, mint azt a hold is szimbolizálja, 24-29 fokot hétfő éjszakára jósol a meteorológia. Éjszakára!
photo_camera Kapaszkodjanak meg, mint azt a hold is szimbolizálja, 24-29 fokot hétfő éjszakára jósol a meteorológia. Éjszakára! Grafika: OMSZ

Középhőmérsékletet a legalacsonyabb és a legmagasabb hőmérséklet átlagából számítunk, vagyis ma

klasszikus gatyarohasztó meleg lesz,

helyenként 35 fokot is meghaladó hőmérséklettel. Csapadékra ellenben nem nagyon számíthatunk, az OMSZ feltűnően magabiztos előrejelzése szerint az ország "túlnyomó" részén, amit ők ">99%"-ként határoznak meg, nem lesz zivatar.

  • Aktuálisan: meleg van
  • délelőtt: még melegebb lesz
  • délután: már-már elviselhetetlenül meleg lesz
  • este: a délutáninál kicsit kevésbé, de még mindig nagyon meleg lesz.

Kellemes hétkezdést mindenkinek!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.