Rendőrt akart hívni a szoptató nőre a pécsi pláza biztonsági őre

belföld
2018 augusztus 17., 11:16
comments 508

Facebookon írta meg történetét egy fiatal édesanya, aki férjével és négy hetes kisbabájukkal érkezett egy közeli településről a pécsi Árkád plázába egy hétvégi nagybevásárlásra. A gyerek megéhezett, így a nő leült egy padra megszoptatni. Posztjában azt írta, „mivel tudom, hogy egyeseket érzékenyen érinthet egy emlőből táplálkozó kisbaba látványa, gondosan eltakartam magam egy textilpelenkával, csak a kicsi baba látszott”. Nem sokkal később megjelent az áruház biztonsági őre, és felszólította, hogy hagyja abba, amit csinál. A meglepett nő visszakérdezett, hogy tiltja-e bármilyen belső szabály a szoptatást, ilyet az őr nem tudott említeni, de hangsúlyozta, hogy amit csinál, az közszeméremsértés, és ha nem fejezi be, rendőrt hív. A Bama.hu megkeresésére a pécsi Árkád sajtófelelőse, Kalotai Judit azt mondta, nincs szabályzatuk arra vonatkozóan, hogy a kismamák csak a pelenkázó helyiségben szoptathatnak.„ Egyeztetni fogunk a centerben tevékenykedő biztonsági őrszolgálattal, hogy ilyen esetben mi lenne a követendő eljárás. Azt gondoljuk, hogy kedvességből a szoptató anyukától megkérdezhetik, hogy minden rendben van-e illetve javasolhatják, hogy keressék fel a pelenkázó helyiséget” - mondta az áruház sajtófelelőse.

Az ügyben belső vizsgálatot indítottak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.