„Úgy kezelnek mint egy feketét” - kiabálta a fehér orvos, miközben letartóztatták, amiért balhézott a reptéren

Az 59 éves Dr. Jeffrey Epsteint az orlandói reptéren tartóztatták le, miután nem tudta elviselni, hogy késése miatt az American Airlines kinézett járatára már nem tud felszállni.

Fotó: NBC

A férfi előbb az AA munkatársával balhézott össze, majd ugyan türelmesen megvárta a rendőröket, hogy letartóztassák, közben végig arról beszélt, hogy úgy kezelik, mintha fekete lenne. Videó is készült is az esetről.

A videó nagy sebességgel kezdett el terjedni a közösségi csatornákon, és nemcsak Epstein rasszista megjegyzései, vagy a rendőrökkel szemben tanúsított mérsékelt aggressziója miatt, hanem azért is, mert hasonló, vagy ennél sokkal enyhébb incidensekben, fekete bőrű amerikaiak konkrétan meg szoktak halni.

A floridai Epstein később a WESH 2 tévének adott interjút az esetről, amelyben tovább fejtegette sajátos gondolatmenetét, amelyből kiderül, hogy mennyire nincs tisztában azzal, hogyan viselkednek - már csak a statisztikák szerint is - valójában az USA-ban feketékkel a rendőrök: „Ha ezt egy 59 éves, fehér orvossal meg lehet csinálni a semmiért, miért várják el, hogy a feketék megbízzanak a rendőrökben?"

Epstein bevallása szerint megrögzött republikánus és Trump-szavazó. A felvétel szerint az eljárás során végig cikizte a rendőröket, szakmai jártasságukra tévén megjegyzéseket, majd rugdosta őket, ami miatt eljárás indult ellene. (NYT)Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.