„Úgy kezelnek mint egy feketét” - kiabálta a fehér orvos, miközben letartóztatták, amiért balhézott a reptéren

Tbg
2018 augusztus 19., vasárnap 15:09
198

Az 59 éves Dr. Jeffrey Epsteint az orlandói reptéren tartóztatták le, miután nem tudta elviselni, hogy késése miatt az American Airlines kinézett járatára már nem tud felszállni.

Fotó: NBC

A férfi előbb az AA munkatársával balhézott össze, majd ugyan türelmesen megvárta a rendőröket, hogy letartóztassák, közben végig arról beszélt, hogy úgy kezelik, mintha fekete lenne. Videó is készült is az esetről.

A videó nagy sebességgel kezdett el terjedni a közösségi csatornákon, és nemcsak Epstein rasszista megjegyzései, vagy a rendőrökkel szemben tanúsított mérsékelt aggressziója miatt, hanem azért is, mert hasonló, vagy ennél sokkal enyhébb incidensekben, fekete bőrű amerikaiak konkrétan meg szoktak halni.

A floridai Epstein később a WESH 2 tévének adott interjút az esetről, amelyben tovább fejtegette sajátos gondolatmenetét, amelyből kiderül, hogy mennyire nincs tisztában azzal, hogyan viselkednek - már csak a statisztikák szerint is - valójában az USA-ban feketékkel a rendőrök: „Ha ezt egy 59 éves, fehér orvossal meg lehet csinálni a semmiért, miért várják el, hogy a feketék megbízzanak a rendőrökben?"

Epstein bevallása szerint megrögzött republikánus és Trump-szavazó. A felvétel szerint az eljárás során végig cikizte a rendőröket, szakmai jártasságukra tévén megjegyzéseket, majd rugdosta őket, ami miatt eljárás indult ellene. (NYT)Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt