Hűtlen kezelés miatt jelentették fel Gulyás Gergelyt

bűnügy
2018 augusztus 21., 05:30
comments 116

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt:

szerinte a Miniszterelnökség úgy fizetett közel hárommilliárd forintot a Lukács Cukrászda épületéért, hogy nem sokkal korábban még csak 1,7 milliárdot ért az ingatlan

- írja a 24.hu.

photo_camera Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Az Andrássy út 70. címen lévő ingatlant a svéd Stena-Group egyik magyarországi leányvállalata, a Stena Property Kft. adta el az államnak. Korábban itt működött a százéves Lukács Cukrászda, ami később bezárt, és egyre több bérlő tűnt el a 3000 négyzetmétetes épületből. 2017 végén készült egy értékbecslés, ami alapján 5,3 millió euróra, vagyis 1,7 milliárd forintra tették az ingatlan értékét.

A Stena Property Kft. aztán az OTP ingatlancégével, az Inga Kettő Kft.-vel állapodott meg 2,9 milliárd forintos árban. A vevő viszont a Miniszterelnökség lett - az épületre ugyanis az államnak elővásárlási joga van, mert szerepel az örökségvédelmi listán. Ez azt jelenti, hogy ha a tulajdonos el akarja adni, akkor ezt jeleznie kell a Miniszterelnökségnek, ahol eldönthetik, hogy azon az áron megveszik-e.

Tóth Bertalan szerint a felek előre tudták, hogy az állam élni fog az elővásárlási joggal, ezért állapodtak meg a magasabb árban, a Miniszterelnökségnek pedig látnia kellett volna, hogy ez volt a cél, írja a 24.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a 24-nek azt mondta, az 1,2 millió forint körüli négyzetméter ár egyáltalán nem nevezhető kiugróan magasnak. Az épületet pedig, amit egy új minisztériumi osztály fog használni, jó vásárnak tartja, mert „ritkán bukkan fel a piacon ilyen kiváló állapotban lévő irodaház”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.