Észak-Korea csak folytatja a nukleáris programját

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az ENSZ Nemzetközi Atomenergia-ügynöksége (NAÜ) szerint Észak-Korea továbbra is folytatja atomfegyverprogramját. Mindezt annak ellenére, hogy idén júmiusban Kim elvben ígéretet tett az atomprogram felfüggesztésére, amit Donald Trump történelmi sikerként ünnepelt. Cserébe olyat is megadott Kimnek, amivel még a saját hadseregét is sikerült meglepnie: lefújta az évi rendes közös hadgyakorlatot a dél-koreai hadsereggel, pedig annak nagyon komoly szerepe van a hadkészültség fenntartásában, illetve Észak-Korea elrettentésében is.

Arról nem is beszélve, hogy már maga a csúcstalálkozó létrejötte is hatalmas siker volt Kimnek, akinek Trump elődei nem adták meg ezt a fajta nemzetközi elismerést.

A NAÜ eddigi legátfogóbb jelentésében arról számolt be, hogy Észak-Koreában olyan tevékenységeket figyeltek meg, amelyek urándúsításra utalnak. Emellett jelentésük szerint az ország legnagyobb atomlétesítményénél is építkezések kezdődtek.

A jelentés megfogalmazása szerint "a KNDK atomprogramjának folytatása és továbbfejlesztése, illetve az ezekhez köthető észak-koreai közlemények komoly aggodalomra adnak okot".

Trump a júniusi szingapúri csúcstalálkozó után kész tényként kezelte a koreai félsziget atommentesítését. A szakértők ugyanakkor már akkor arra figyelmeztettek, hogy formális megállapodás híján semmi ok bizakodásra és bizalomra, Kim folytatni fogja az atomprogramját. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.