Ma kellemes 36 fokra számíthatunk

Bár a nap már egyre későbben kel - szerény ügyeletesük az elmúlt két reggel már sötétben ébredt -, a levegő hőmérséklete így is 20 fok körül alakul már ezen az embertelenül korai órán is. Nem múlt el egyik napról a másikra a kánikula, amit mi sem jelez jobban, hogy szerdához képest további két megyében rendeltek el hőségriadót, így már csak Nógrád és BAZ megyék lakói remélhetik, hogy legalább a napi középhőmérséklet alatta marad a 25 foknak.

Magyarország várható időjárása 2018. augusztus 23-án délután.Grafika: OMSZ

Országunk időjárását még csütörtökön is leginkább egy anticiklon befolyásolja, de mert annak a szélén helyezkedünk el, egyre nagyobb területen labilizálódik a légkör, szórványosan záporok és zivatarok hozhatnak enyhülést a brutális kánikulában. Ma ugyanis javarészt 31-36 fok körül alakulnak majd a csúcshőmérsékletek, amihez hozzátenném, hogy ezt árnyákban mérik. Napon ennél sokkal durvább lesz.

Aki szereti az ilyesmit, az még gyorsan élvezze ki. Péntektől csapadékosra fordul az idő, és ugyan vasárnapig kitart még a meleg, egyre kevesebb napsütésre és egyre több esőre számíthatunk, a jövő hét elejére pedig - végre, suttogom - komoly lehűlést jósol a meteorológia. Hétfőn állítólag már csak 19-24 fok lesz a nappali csúcshőmérséklet, hűvösebb lesz, mint ma éjszaka.