Először vezethet vadászgépet pilótanő a japán légierőnél

A 26 éves Misa Matsushima pénteken állt szolgálatba a japán légierőnél, mint vadászpilóta, miután befejezte kiképzését, melynek köszönhetően vezethet F-15-ös vadászgépeket. 

Fotó: Junzo Ohno/The Yomiuri Shimbun

A japán légierő 1993 óta toboroz nőket, de vadászgépet idáig nem vezethettek. A tiltást 2015-ben oldották fel, de mostanra lett meg az első pilótanő, aki megkapta a szükséges jogosítványokat. 

Mint sajtótájékoztatóján fogalmazott, még általános iskolás korában látta a Top Gunt, és akkor döntötte el, hogy vadászpilóta szeretne lenni. Mivel sokáig nem utalt semmi arra, hogy eltörölnék a korlátozást, szállítógépekre tervezett jogosítványt szerezni. Misa Matsushima beszélt arról is, hogy mostani kinevezése egyben megnyitja az utat más nők előtt is, akik hasonló pályára vágynak. Jelenleg három nő vesz még részt vadászpilóta-kiképzésen Japánban. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.