Társadalmi munkába kiadták, így aztán nem is fizették ki a műegyetemi dolgozókat a Pető-intézetnek szánt speciális bútorok elkészítéséért

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Beigazolódni látszik az, amiről a Budapesti Műszaki Egyetem dolgozói tájékoztatták névtelen levélben Hadházy Ákost, az LMP volt politikusát: az egyetem által társadalmi munkának előadott, így bérmentesen elvégzett munkáért valójában az intézmény kapott pénzt, tízmillió forintot, csakhogy azt mégsem a dolgozók kapták meg, hanem valahol máshol landolt, írja az Átlátszó.

A Pető Intézetnek szüksége lenne speciális igényeket fejlesztő bútorokra. A projektet az EMMI adta ki a BME-nek: első körben meg kellett tervezni és elkészíteni a bútorokat.

„Ezt el is végezték társadalmi munkában, hallgatókat is bevonva, a nemes cél érdekében nem is reméltek ellenszolgáltatást – ezt Hadházy Ákos országgyűlési képviselőnek címzett levelükben írták. Csakhogy utóbb kiderült, az EMMI a munkáért 10 millió forintot utalt a BME-nek a feladatra, amiből ők semmit sem láttak, és ezt viszont már nehezen tudták tudomásul venni” - írja az Átlátszó.

Bár a lapnak nem, Hadházynak nyújtott némi tájékoztatást az EMMI, amiből kiderült, valóban fizetett a munkáért 9,9 millió forintot a minisztérium, ám az összeg nagy részét feltehetően egy névtelenségbe burkolózó "külső szakértő" kapta meg az EMMI válasza szerint.

A kérdéses ügy idején az EMMI-t az akkori államtitkár, Palkovics László, jelenlegi miniszter, a BME-t a nemrég távozott Barta-Eke Gyula kancellár képviselte.  (Átlátszó)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.