Lehet, hogy találtak egy hatóanyagot, ami úgy fogyaszt le, hogy közben nem okoz szívbajt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az ilyen hírekkel nyilván igen óvatosan szabad csak bánni, de most a komolyan vehető sajtó is arról számol be, hogy talán megtalálták az első olyan gyógyszerhatóanyagot, amiből veszélyes mellékhatások nélküli, és valóban hatásos fogyasztó tablettát lehet előállítani. 

A Guardian cikke szerint egy 12 ezer emberen elvégzett amerikai kutatás szerint a lorcaserin nevű hatóanyag, ami az agy stimulálásával okoz jóllakotságérzetet a beszedőiben, kimutatható módon lefogyaszt. Persze nem annyira, mint a hazugságokkal hirdetetett csodapirulák, de a kísérlet során az alanyok 40 hónap alatt átlagosan 4 kilóval lettek könnyebbek. 

Egy év elteltével a kísérleti alanyok 39 százaléka legalább 5 százaléknyit lefogyott az induló testtömegéből, amiközben a placebót szedő kontrollcsoport tagjainak 17 százaléka fogyott legalább ennyit. Mellékesen az is kiderült, hogy a hatóanyag szedőinek valamivel kisebb százaléka lett közben cukorbeteg. 

A szer szívbillentyűkre gyakorlt hatását 3270 résztvevőn vizsgálták és nem találtak szignifikáns eltérést a kontrollcsoporthoz képest. (A szívkárosító hatás az eddig kifejlesztett fogyasztószerek jellegzetes gyenge pontja volt.) 

A lorcaserint szedők közül 21 embernek támadtak közben öngyilkos gondolatai, szemben a 11 placebót evővel, de az előbbi csoportba tartozók korábban depressziós tünetekről számoltak be.

Mindkét tesztcsoport tagjai diéta és testmozgás mellett szedték a gyógyszert illetve a placebót. 

Az Egyesült Államokban van már forgalomban lorcaserintartalmú gyógyszer.


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.