Megőrülsz, olyan idegesítővé válhat mától a Youtube a lelőhetetlen reklámok miatt, ha a júzerek is úgy akarják

TECH
2018 augusztus 27., 11:52
comments 180

A napokban egy potenciálisan idegesítő reklámfajta bekapcsolását teszi lehetővé a Youtube a felhasználók igen széles körének. Nem az összes csatornatulajdonosnak, de az összes olyannak, aki benne van a Youtube partnerprogramjában, vagyis pénzt keres a videózással. Eddig a legnagyobb Youtube-sztárok szűk körének adták csak meg ezt az opciót.

A dolog a gyakorlatban annyit jelent, hogy a youtuberek eldönthetik, beengednek-e olyan hirdetéseket a csatornájukra, amik nem átugorhatóak és jellemzően 15-20 másodperc hosszúak.

link Forrás

Egyelőre tehát megmaradnak a rövid, illetve a hosszabb, de 5 másodperc elteltével átugorható típusok is.

Az újfajta hirdetések létének az az értelme, hogy egyfelől több kerülnek a hirdetőknek, másfelől a csatornák tulajdonosai is nagyobb részesedést kapnak utánuk, mint az átugorhatókért.

A dolog tehát - egyelőre legalábbis - nem lesz kötelező. Ha a csatornádon nem jön be az új rendszer - mert a júzerek mondjuk érzékelhető mennyiségben elpártolnak miatta, ha túl sok átugorhatatlan engedsz be  - szabadon ki is kapcsolhatod ezt a hosszúreklám-opciót.

Azt a közeljövő fogja megmutatni, hogy a felhasználók hogyan reagálnak, illetve hogy mit lépnek erre a youtuberek, illetve maga a cég.

(via HVG)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.