57 férfit vádolnak homoszexualitással Nigériában

Bíróság elé állítanak Nigériában 57 férfit homoszexualitás vádjával - jelentette kedden a NAN nigériai hírügynökség. A helyi média közlése szerint amennyiben "bűnösnek találják őket", akár 14 év börtönbüntetést is kaphatnak.

Az 57 férfit szombat este vette őrizetbe egy lagosi szállodában a rendőrség, miután "titkosszolgálati jelentések" alapján tudomására jutott, hogy a gyanúsítottak "homoszexuális ünnepséget" tartottak - közölte Imohinmi Edgal, Lagos délnyugat-nigériai állam rendőrparancsnoka.

Edgal sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendőrség érkezése után mintegy 80 fiatalt talált a szálloda recepcióján, akik különböző italokat, köztük tiltott szereket fogyasztottak. "A gyanúsítottak tagadták, hogy homoszexuálisok, és azt állították, hogy egy születésnapi ünnepségen vettek részt, amelyen nők is voltak" - tette hozzá.

Egyes vádlottak azt állították, hogy még csak nem is ismerték egymást.

Nigériában akár 14 év börtönbüntetést kaphat az, akit homoszexualitással kapcsolatos tevékenységen érnek. A melegházasság 2014 óta kifejezetten tiltott.
Ezenkívül Nigéria azon északi részein, ahol az iszlamista terrorszervezetek próbálják megragadni a hatalmat, a férfiakra halálbüntetés, a nőkre korbácsolás és börtön várhat, ha kitudódik róluk, hogy homoszexuálisok. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.