Három hete bujkál Tibor, aki 50 millió forintot vitt el egy pénzszállító autóból

bűnügy
2018 augusztus 31., 03:15
comments 42

Frissítés: Ó. Tibort a rendőrség elfogta, ezért fotóját és vezetéknevét eltávolítottuk az eredeti cikkből.

A két méter magas, 26 éves Ó.Tibor augusztus 10-én Gyál és a főváros XVIII. kerülete között fosztotta ki a széfet valamikor este környékén. A Blikk szerint a férfi egy erdős részen hagyta az autót, amiből kiemelte az ötvenmillió forintot rejtő pénzszállító kazettát. Az autót megtalálta a rendőrség, a férfi ellen pedig körözést adtak ki. A rabló a lap értesülései szerint egy XVIII. kerületi pénzszállító cégnél dolgozott, így tökéletesen megfigyelhette, hogy mikor, hova és mekkora összeget szállítanak a speciálisan átalakított furgonokban.

Magyarországon a pénzszállítóból zsákmányolt legnagyobb összeg 1,2 milliárd forint volt. A két elkövetőt hamar elkapták, a pénz azonban a mai napig nincs meg. A Brinks biztonsági őre pedig több mint félmilliárd forintot lovasított meg kilenc évvel ezelőtt. Az összeg soha nem került elő. A férfi azóta leülte börtönbüntetését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.