Már több mint hétezren vannak a kétezer fős leszboszi befogadótáborban

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

Hatékonyabb és gyorsabb munkára szólította fel a görög hatóságokat a ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, mert a leszboszi befogadótábor veszélyesen túlzsúfolódott. A menedékkérelmek elbírálásának felgyorsítása, és a menedékre jogosultak mielőbbi továbbszállítása enyhíthetné a kialakult feszült helyzetet.

A Mória város mellett lévő kétezer férőhelyes központban jelenleg több mint hétezren élnek, negyedük gyermek. Charlie Yaxley, az UNHCR munkatársa szerint a menedékkérők a borzalmas körülmények miatt kezdik türelmüket veszteni, egyre több emberen mutatkoznak mentális egészségügyi problémák tünetei.

Fotó: ARIS MESSINIS/AFP

A leszboszi Mitílíni polgármestere, Szpírosz Galinosz csütörtökön kért azonnali intézkedést a kormánytól, szerinte erőszakba torkollhat az állandó túlzsúfoltság a sziget táboraiban. 

Az UNHCR kiemelte: nemcsak Leszboszon Számoszon egy 700 férőhelyes regisztrációs központban 2700 ember él összezsúfolva, míg Kósz és Híosz szigetén ezek a létesítmények elérték kapacitásuk kétszeresét. (MTI)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.