Zacher Gábor felmondott a Honvédkórházban a lehetetlen munkakörülmények miatt

2018 augusztus 31., péntek 8:35
424
Fotó: 444

A hvg.hu-nak az addiktológus péntek délelőtt megerősítette, hogy beadta felmondását, és távozik a Honvédkórházból az ott kialakult személyügyi és tárgyi krízis miatt, ami már a munkavégzést is veszélyeztette az elmúlt időszakban. Zacher a lapnak elmondta azt is, hogy nem egyedül van ezzel így: az elmúlt periódusban 9 orvos adta be a felmondását. (A Népszava tegnapi híre szerint a Honvédkórház nem akarja kifizetni az önkéntes túlórát, ezért 112 orvos nem is túlórázik többet.)

Az orvos szerint olyan terhelés nehezedik a sürgősségi osztályra, hogy azt ilyen munkakörülmények között nem lehet elviselni, és nem lehet garantálni a betegek biztonságos ellátását. 

Zacher szerint teljesen leamortizálódott a felszerelés, és annyi a páciens, hogy azért a a személyügyi minimumfeltételek 60 százalékával egy centrum már nem tud felelősséget vállalni: 

„Szeretek itt dolgozni, de kénytelen voltam a döntést meghozni. Nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy ilyen állományprobléma, ilyen felszerelésügyi gondok mellett a betegellátást folytassam”. 

(hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt