Zacher Gábor felmondott a Honvédkórházban a lehetetlen munkakörülmények miatt

Egészségügy
2018 augusztus 31., 10:35
Zacher Gábor addiktológus, a Honvédkórház sürgősségi osztályának egykori vezetője
photo_camera Fotó: 444

A hvg.hu-nak az addiktológus péntek délelőtt megerősítette, hogy beadta felmondását, és távozik a Honvédkórházból az ott kialakult személyügyi és tárgyi krízis miatt, ami már a munkavégzést is veszélyeztette az elmúlt időszakban. Zacher a lapnak elmondta azt is, hogy nem egyedül van ezzel így: az elmúlt periódusban 9 orvos adta be a felmondását. (A Népszava tegnapi híre szerint a Honvédkórház nem akarja kifizetni az önkéntes túlórát, ezért 112 orvos nem is túlórázik többet.)

Az orvos szerint olyan terhelés nehezedik a sürgősségi osztályra, hogy azt ilyen munkakörülmények között nem lehet elviselni, és nem lehet garantálni a betegek biztonságos ellátását. 

Zacher szerint teljesen leamortizálódott a felszerelés, és annyi a páciens, hogy azért a a személyügyi minimumfeltételek 60 százalékával egy centrum már nem tud felelősséget vállalni: 

„Szeretek itt dolgozni, de kénytelen voltam a döntést meghozni. Nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy ilyen állományprobléma, ilyen felszerelésügyi gondok mellett a betegellátást folytassam”. 

(hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.