Zacher Gábor felmondott a Honvédkórházban a lehetetlen munkakörülmények miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: 444

A hvg.hu-nak az addiktológus péntek délelőtt megerősítette, hogy beadta felmondását, és távozik a Honvédkórházból az ott kialakult személyügyi és tárgyi krízis miatt, ami már a munkavégzést is veszélyeztette az elmúlt időszakban. Zacher a lapnak elmondta azt is, hogy nem egyedül van ezzel így: az elmúlt periódusban 9 orvos adta be a felmondását. (A Népszava tegnapi híre szerint a Honvédkórház nem akarja kifizetni az önkéntes túlórát, ezért 112 orvos nem is túlórázik többet.)

Az orvos szerint olyan terhelés nehezedik a sürgősségi osztályra, hogy azt ilyen munkakörülmények között nem lehet elviselni, és nem lehet garantálni a betegek biztonságos ellátását. 

Zacher szerint teljesen leamortizálódott a felszerelés, és annyi a páciens, hogy azért a a személyügyi minimumfeltételek 60 százalékával egy centrum már nem tud felelősséget vállalni: 

„Szeretek itt dolgozni, de kénytelen voltam a döntést meghozni. Nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy ilyen állományprobléma, ilyen felszerelésügyi gondok mellett a betegellátást folytassam”. 

(hvg.hu)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.