Népszava: A Honvédkórház nem akarja kifizetni az önkéntes túlórát, ezért 112 orvos nem is túlórázik többet

2018 augusztus 30., csütörtök 5:26
409

Fölmondták az önkéntes túlmunka szerződéseiket a Honvédkórház aneszteziológus és traumatológus szakorvosai, összesen 112 fő – tudta meg a Népszava. Ennek oka, hogy a kórház vezetése júniusban megvonta az önkéntes túlmunkáért adható juttatást. Az érintett orvosok ezt a júliusi fizetési jegyzékükön vették észre, a lap szerint volt olyan orvos is, aki 100 ezer forinttal kapott kevesebbet.

Az orvosok heteken át próbáltak egyezkedni a kórházzal, de ez nem hozott eredményt, ezért döntötték úgy, hogy ha nem fizetik ki, akkor szeptembertől nem vállalnak túlmunkát.  Ettől kezdve az orvosok a korábbi heti 60 óra helyett, csak 48 óra munkát végeznek a Honvédkórházban.

A műtéteket így várhatóan jóval nehezebb lesz megszervezni az intézményben.

A Népszava által megkérdezett szakértők szerint a tervezett műtéteket biztosan érinti majd a lépés, de az sem kizárt, hogy a sürgősségi ellátás is akadozhat még a jelenlegi szintnél is jobban.

Aneszteziológust és traumatológust országszerte nagyon nehéz találni, az a kórház, amelyik ezt megteheti, nagyon magas bérekkel igyekszik magához csalogatni a szakembereket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt