Meglepetés a kaposvári iskolában: maga a polgármester osztotta ki a gyerekeknek az ajándék tolltartókat

POLITIKA
2018 szeptember 03., 12:36
comments 214

A város összes első osztályos általános iskolai tanulója tolltartót kapott ajándékba az önkormányzattól, ezek közül 51-et maga a polgármester nyújtott át a hatéveseknek a Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskolában - erről a Sonline.hu számolt be.

A fiúk focis és autós, a lányok delfines és lepkés ábrákkal díszített, telepakolt tolltartót kaptak.

Gáspárné Szántó Ildikó osztályfőnök a lap szerint elmondta: nagy segítségnek tartja ezeket az ajándékokat, a gyerekek ugyanis naponta használják a felszerelésüket, ami egyben a munkaeszközük, és ezért fogyóeszköznek számít. Most azonban tartalékuk lett, és ez nem elhanyagolható támogatás a szülőknek.

A legutóbbi kampányban rendszeresen Soros ügynökeivel riogató Szita Károlyról érdemes tudni, hogy a nevét 2005-ben kapcsolatba hozták egy Krakus Péter fedőnevű titkos megbízottal, aki a 1989-ig tartó aktív időszakában a dossziéban fellelhető adatok szerint több mint 100 alkalommal találkozott III/II-es tartótisztjével, és adott információkat a családjáról meg a Növényvédő és Agrokémiai Állomásnál dolgozó munkatársairól is. Krakushoz hasonlóan itt dolgozott Szita is: 1981 és 1988 között az állomás biológiai laboratóriumát vezette. Ugyan feltűnő a hasonlóság a két ember között, Szita mindenkit biztosított: visszaéltek a személyi adataival, amikor valaki elkészítette a 6-os kartont, ami szerint Fenesi Lajos rendőrfőhadnagy őt szervezte be 1980. július 2-án a III/II-es osztályhoz Krakus Péter fedőnéven, sőt Szita még pert is indított, igaz, nem rágalmazásért, becsületsértésért vagy jó hírnév megsértéséért, hanem államtitoksértés, hivatali hatalommal való visszaélés és államtitoksértés miatti feljelentés elmulasztása miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.