Fennakadtak Gwyneth Paltrow jáde vaginagolyói a hatóság szűrőjén

külföld
2018 szeptember 05., 06:28
comments 107

Korábban mi is részletesen foglalkoztunk azzal, hogy hogyan építi színészkedés helyett egyre inkább a kamu életmód-kiegészítő birodalmát Gwyneth Paltrow, és vállalatának, a Goop-nak a titka éppen az lehetett, hogy minél nagyobb ökörségeket terjesztett Paltrow, annál többen kajálják be. 

A Goop történetében jelentős fejlemény, hogy a színésznő egyezségre jutott a kaliforniai ügyészséggel azzal kapcsolatban, hogy a tudományosan nem megalapozottan állították, hogy a vaginaharmonizáló jádegolyók valóban javítanak a fogyasztók egészségén, illetve szexuális életén. 

A Goop kedden beleegyezett abba, hogy 145 ezer dolláros büntetést fognak fizetni, amiért a vaginagolyóknak olyan tulajdonságokat tulajdonítottak, amit semmi nem támasztott alá. Az ügyészség szerint Paltrow wellness-birodalma egy sor olyan terméket eladott női fogyasztóknak, mely mögött nem állt tudományos igazolás, hogy tényleg jó arra, amire árulják. 

Paltrow cége ezen kívül vállalta, hogy visszafizetik a fogyasztóknak a termékek árát, és a jövőben nem fogják ezeket egészségügyi zavarokra kínált megoldásként hirdetni. 

A fogyasztóvédelmi eljárás megindítása előtt már számos szakértő jelezte, hogy egyáltalán nem jó ötlet jádegolyókat felhelyezni a vaginába, és mivel a golyók nehezen tisztíthatóak, akár fertőzéseket is okozhatnak. 

A Goop közleményében azt állította, hogy nem értett egyet az ügyészség állításaival és szerintük nem követtek el semmi helytelent, ugyanakkor arra törekedtek, hogy a lehető leggyorsabban lezárják az ügyet, ezért belementek a peren kívüli egyezségbe. 

A Goop gazdasági ügyekért felelős igazgatója, Erica Moore szerint ők csak fórumot biztosítanak számos embernek, hogy elmondják tapasztalataikat a termékekkel kapcsolatban, a hatóságok ugyanakkor ezt néha hirdetésnek tekintik, amit ők vitatnak. 

Nem ez az egyetlen per, ami a Goopra várhat, fogyasztóvédő szervezetek több mint 50 olyan terméket találtak, melyek használata nem tűnik orvosilag megalapozottnak, sőt, akár veszélyes is lehet. A mostani per kifejezetten a jádegolyókról szólt, amiket 55-66 dollár közötti áron árultak, és azt állították, hogy a vaginába helyezve segít beállítani a hormonokat, telihold idején pedig fel lehet őket újra tölteni energiával. (Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt