New Yorkban karanténba zártak egy dubaji gépet, miután 100 utas panaszkodott rosszullétre

Karanténba zárták az Emirates légitársaság egyik gépét a John F. Kennedy nemzetközi reptéren, mert a landolás után 100 utas panaszkodott rosszullétre, köztük a személyzet tagjai is. Köhögésre és lázra panaszkodtak. Miután az orvosok megvizsgálták az utasokat, 19 embernél állapítottak meg betegséget, de közülük csak 10-et vittek kórházba, mert a többiek visszautasították a kezelést.

Fotó: Nicolas Economou/NurPhoto

A Dubajból érkező gép 521 utassal landolt a reptéren szerda délelőtt New Yorkban. Emirates Airline később közölte, hogy akik nem voltak rosszul, elhagyhatták a fedélzetet. A New York-i polgármester szóvivője megemlítette azt is, hogy néhány utas a szaúd-arábiai Mekkából érkezett, ahol influenzajárvány tombol, és az utasok tünetei alapján ez okozhatta a gondot. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.