Dzsudzsák csapatkapitányi posztját Szalai Ádám kapta

Miután Dzsudzsák Balázs nem kapott behívót a Nemzetek Ligája selejtezőire készülő válogatottban, a csapatkapitányi poszt is megüresedett. Az MLSZ csütörtök esti tájékoztatása szerint a finnek elleni szombati mérkőzést megelőző utolsó edzésen Marco Rossi szövetségi kapitány bejelentette: a karszalagot Szalai Ádám fogja viselni a következő két találkozón.

"Az elképzelésemet a keret néhány tapasztaltabb játékosával is megvitattam, akik egyöntetűen támogatták, hogy Szalai Ádámot bízzam meg a csapatkapitányi feladatokkal a következő két mérkőzésre. Ádámmal természetesen nem csak a döntésemet osztottam meg, hanem azt is, hogy mit várok a csapatom kapitányától. Vagyis azt hogy vezér legyen a pályán és a pályán kívül is, a fiatalokat folyamatosan segítse és pozitív gondolatokkal, meglátásokkal segítse a társait és így a csapatot is,"

mondta Rossi. Szalai óriási megtiszteltetésnek nevezte a kapitány döntését, kijelentette: 

"ahogy a csatár szerepkörét, úgy a csapatkapitányét is úgy szeretném ellátni, hogy azzal nagy segítségére legyek a csapatnak.."

A magyar válogatott szombaton este hatkor Tamperében a finnek ellen lép pályára, majd kedden a görög csapatot fogadja a Groupama Arénában.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.