Dzsudzsák csapatkapitányi posztját Szalai Ádám kapta

sport
2018 szeptember 07., 05:02
comments 21

Miután Dzsudzsák Balázs nem kapott behívót a Nemzetek Ligája selejtezőire készülő válogatottban, a csapatkapitányi poszt is megüresedett. Az MLSZ csütörtök esti tájékoztatása szerint a finnek elleni szombati mérkőzést megelőző utolsó edzésen Marco Rossi szövetségi kapitány bejelentette: a karszalagot Szalai Ádám fogja viselni a következő két találkozón.

"Az elképzelésemet a keret néhány tapasztaltabb játékosával is megvitattam, akik egyöntetűen támogatták, hogy Szalai Ádámot bízzam meg a csapatkapitányi feladatokkal a következő két mérkőzésre. Ádámmal természetesen nem csak a döntésemet osztottam meg, hanem azt is, hogy mit várok a csapatom kapitányától. Vagyis azt hogy vezér legyen a pályán és a pályán kívül is, a fiatalokat folyamatosan segítse és pozitív gondolatokkal, meglátásokkal segítse a társait és így a csapatot is,"

mondta Rossi. Szalai óriási megtiszteltetésnek nevezte a kapitány döntését, kijelentette: 

"ahogy a csatár szerepkörét, úgy a csapatkapitányét is úgy szeretném ellátni, hogy azzal nagy segítségére legyek a csapatnak.."

A magyar válogatott szombaton este hatkor Tamperében a finnek ellen lép pályára, majd kedden a görög csapatot fogadja a Groupama Arénában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.