Gyárfás zsarolása miatt hallgatták ki Fenyő gyilkosát

bűnügy
2018 szeptember 07., 10:52

Szűkszavú közleményben tudatta Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel, hogy

Gyárfás Tamás megzsarolása ügyében is gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a már jogerős szabadságvesztését töltő Jozef Rohácot.

Egyes információk szerint a négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő János meggyilkolása miatt jogerős börtönbüntetését töltő szlovák férfinál landoltak Portik Tamás hangfelvételei. Többek közt az is, amin Gyárfással arról beszélnek, hogy az ő felbujtására végezték ki a médiavállalkozót. Állítólag Rohác testvérénél rejtette el a szalagokat, majd a börtönből utasította, hogy keresse meg azokkal Gyárfást, és zsarolja meg. Ez meg is történt, de Gyárfás pár hónappal később ezt jelezte a rendőrségnek. Úgy tudni, hogy ezt követően Rohác testvérének szlovákiai otthonában is házkutatást tartottak, ahol újabb hangfelvételeket foglaltak le. Ezek alapján gyanúsították meg a Fenyő-gyilkosság ügyében idén áprilisban felbujtóként Gyárfás Tamást.

Hogy mit akart elérni Jozef Rohác, nem tudni. Életfogytiglanra ítélték úgy, hogy leghamarabb 30 év múlva vizsgálható a most 62 éves férfi feltételes szabadlábra bocsátásnak lehetősége. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.