Gyárfás zsarolása miatt hallgatták ki Fenyő gyilkosát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szűkszavú közleményben tudatta Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel, hogy 

Gyárfás Tamás megzsarolása ügyében is gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a már jogerős szabadságvesztését töltő Jozef Rohácot.

Egyes információk szerint a négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő János meggyilkolása miatt jogerős börtönbüntetését töltő szlovák férfinál landoltak Portik Tamás hangfelvételei. Többek közt az is, amin Gyárfással arról beszélnek, hogy az ő felbujtására végezték ki a médiavállalkozót. Állítólag Rohác testvérénél rejtette el a szalagokat, majd a börtönből utasította, hogy keresse meg azokkal Gyárfást, és zsarolja meg. Ez meg is történt, de Gyárfás pár hónappal később ezt jelezte a rendőrségnek. Úgy tudni, hogy ezt követően Rohác testvérének szlovákiai otthonában is házkutatást tartottak, ahol újabb hangfelvételeket foglaltak le. Ezek alapján gyanúsították meg a Fenyő-gyilkosság ügyében idén áprilisban felbujtóként Gyárfás Tamást. 

Hogy mit akart elérni Jozef Rohác, nem tudni. Életfogytiglanra ítélték úgy, hogy leghamarabb 30 év múlva vizsgálható a most 62 éves férfi feltételes szabadlábra bocsátásnak lehetősége. (via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.