Gyárfás zsarolása miatt hallgatták ki Fenyő gyilkosát

Szűkszavú közleményben tudatta Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel, hogy 

Gyárfás Tamás megzsarolása ügyében is gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a már jogerős szabadságvesztését töltő Jozef Rohácot.

Egyes információk szerint a négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő János meggyilkolása miatt jogerős börtönbüntetését töltő szlovák férfinál landoltak Portik Tamás hangfelvételei. Többek közt az is, amin Gyárfással arról beszélnek, hogy az ő felbujtására végezték ki a médiavállalkozót. Állítólag Rohác testvérénél rejtette el a szalagokat, majd a börtönből utasította, hogy keresse meg azokkal Gyárfást, és zsarolja meg. Ez meg is történt, de Gyárfás pár hónappal később ezt jelezte a rendőrségnek. Úgy tudni, hogy ezt követően Rohác testvérének szlovákiai otthonában is házkutatást tartottak, ahol újabb hangfelvételeket foglaltak le. Ezek alapján gyanúsították meg a Fenyő-gyilkosság ügyében idén áprilisban felbujtóként Gyárfás Tamást. 

Hogy mit akart elérni Jozef Rohác, nem tudni. Életfogytiglanra ítélték úgy, hogy leghamarabb 30 év múlva vizsgálható a most 62 éves férfi feltételes szabadlábra bocsátásnak lehetősége. (via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.