Matolcsy: Az 1335. visegrádi királytalálkozóval indult a régiós siker, (…) az Audi, vagy a BMW ezért választotta Magyarországot

gazdaság
2018 szeptember 07., 05:23
comments 213

Az 56. Közgazdász-vándorgyűlés nyitóülésén mondott beszédet csütörtök este Debrecenben a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Az MTI beszámolójából Matolcsy György 3 figyelemre méltó gondolatát szemlézzük:

1. Audi / Nyugat

Matolcsy György a tanácskozás helyszínére utalva kiemelte: amikor az Audi Győrt választotta beruházása helyszínéül, eldőlt, hogy Magyarország a Nyugathoz tartozik, a BMW debreceni beruházásával a "kálvinista Róma" lesz Magyarország keleti gazdasági, pénzügyi és geopolitikai központja.

2. BMW / 1335.

Matolcsy György a történelmi kitekintést sem hagyta ki: szerinte az 1335. visegrádi királytalálkozóval indult a régiós siker, akkor a gazdagság aranyban, ezüstben, ásványkincsekben, illetve a globális kereskedelemben testesült meg, napjainkban az innováció, a kreativitás, a tehetség, a szorgalom, a szorgos munka jelenti a siker kulcsát. A Daimler, az Audi, vagy a BMW ezért választotta Magyarországot.

3. ......

Matolcsy György kiemelte: Magyarország számára a legnagyobb lehetőség egy új Eurázsia kialakulása, az új selyemutak révén az ország történelmi hátránya előnnyé válhat. Jelezte, hogy Debrecen közel van az új selyemúthoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.