Matolcsy: Az 1335. visegrádi királytalálkozóval indult a régiós siker, (…) az Audi, vagy a BMW ezért választotta Magyarországot

Az 56. Közgazdász-vándorgyűlés nyitóülésén mondott beszédet csütörtök este Debrecenben a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Az MTI beszámolójából Matolcsy György 3 figyelemre méltó gondolatát szemlézzük:

1. Audi / Nyugat

Matolcsy György a tanácskozás helyszínére utalva kiemelte: amikor az Audi Győrt választotta beruházása helyszínéül, eldőlt, hogy Magyarország a Nyugathoz tartozik, a BMW debreceni beruházásával a "kálvinista Róma" lesz Magyarország keleti gazdasági, pénzügyi és geopolitikai központja.
    

2. BMW / 1335.   

Matolcsy György a történelmi kitekintést sem hagyta ki: szerinte az 1335. visegrádi királytalálkozóval indult a régiós siker, akkor a gazdagság aranyban, ezüstben, ásványkincsekben, illetve a globális kereskedelemben testesült meg, napjainkban az innováció, a kreativitás, a tehetség, a szorgalom, a szorgos munka jelenti a siker kulcsát. A Daimler, az Audi, vagy a BMW ezért választotta Magyarországot.

3. ......

Matolcsy György kiemelte: Magyarország számára a legnagyobb lehetőség egy új Eurázsia kialakulása, az új selyemutak révén az ország történelmi hátránya előnnyé válhat. Jelezte, hogy Debrecen közel van az új selyemúthoz.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.