A győri Rába Hotel összes pincére felmondott

gazdaság
2018 szeptember 08., 08:04
comments 279

A Kisalföld információi szerint a közelmúltban távozott a győri Rába Hotel összes pincére, ezért a szálloda földszintjén működő Belga söröző nem is fogad most külső vendégeket. A szállóban lakók ellátását beugró emberek segítségével tudják csak megoldani.

A lap szerint eddig is ismert volt a probléma, hogy a határ túloldalán jóval többet lehet keresni, és a környéken több étterem és bolt is kénytelen volt bezárni a munkaerőhiány miatt. Most azonban Győr legnagyobb szállodáját érte utol a munkaerőhiány, amikor nemrég az összes pincér felmondott.

A Kisalföld információi szerint a tömeges felmondás óta a szálloda munkatársai ugrottak be helyettesíteni a felszolgálásban, és ebben még vezető beosztásban lévő alkalmazottak is részt vettek.

A hotel igazgatója, Bánhegyi Balázs a lapnak elmondta: „a hazánkban tapasztalható munkaerőhiány a turizmus-vendéglátás területén kifejezetten érezteti hatását, de mindezt felismerve a Danubius Hotels Group számos intézkedést vezetett be, hogy szállodái vonzó munkahellyé váljanak. Egyre színesebb juttatási csomaggal igyekszünk vonzóvá tenni a nyitott pozíciókat, illetve hozzájárulni a meglévő munkaerő megtartásához. Bizakodók vagyunk, terveink szerint két héten belül már biztosan új csapattal folytathatjuk a mindennapokat.”

Állítólag új emberek keresése mellett próbálkoztak a felmondott emberek visszacsábításával is, nyilván magasabb bérért, és volt, akinél már sikerrel jártak, ugyanakkor még bőven kell új embereket találniuk ahhoz, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.