A kormány stratégiai célja, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen

Ezt hangsúlyozta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az 56. Közgazdász-vándorgyűlésen szombaton, Debrecenben az MTI beszámolója szerint. 

Rákossy szerint ehhez javítani kell az ország versenyképességét, meg kell őrizni a makrogazdasági stabilitást, a fenntartható növekedést, növelni kell a magyarországi vállalkozások hatékonyságát, tovább kell folytatni a bérek emelését. Hozzátette még, hogy a tartós növekedés érdekében egyúttal erős magyar vállalkozásokra van szükség, a munkát terhelő adókat alacsony szinten kell tartani, és el kell érni, hogy az oktatás és a munkahelyek minősége is javuljon.

Arra Rákossy nem tért ki, hogy pontosan mi szerint mérnénk egy ország élhetőségét. Ilyesmire a leginkább bevett mutató az ENSZ kezelésében megjelenő emberi fejlettségi index, amely a világ országainak összehasonlítását teszi lehetővé a születéskor várható élettartam, az írástudás, az oktatás és az életszínvonal alapján. A legfrissebb, 2018-as jelentés majd szeptember közepén fog megjelenni, addig a 2016-os adatokból dolgozhatunk

Ami szerint Magyarország a 43. helyet foglalta el, Európából előtte pedig sorrendben Norvégia, Svájc, Németország, Dánia, Hollandia, Írország, Izland, Svédország, Liechtenstein, Nagy-Britannia, Luxemburg, Franciaország, Belgium, Finnország, Ausztria, Szlovénia, Olaszország, Spanyolország, Csehország, Görögország, Észtország, Andorra, Ciprus, Málta, Lengyelország, Litvánia, Szlovákia és Portugália állt. Őket tervezzük mind lenyomni 2030-ig. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.