Soron kívül elrendelték az európai elfogatóparancsot a szexuális kényszerítéssel gyanúsított afgán menekült ellen

2018 szeptember 9., vasárnap 17:32
385

Európai elfogatóparancsot adtak ki az ellen a 18 éves afgán menekült férfi ellen, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság szexuális kényszerítés miatt keres nagy erőkkel (az ügyben külön nyomozócsoport alakult).

Dudás-Kanyog Andrea, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese a rendőrség Teve utcai épületében tartott sajtótájékoztatón elmondta: a belvárosi rendőrök azért indítottak nyomozást Sarhadi Bilal Ahmad ellen, mert a jelenlegi adatok szerint a férfi vasárnap hajnali 3 órakor egy V. kerületi gyorsétterem mosdójában „szexuális aktus eltűrésére” kényszerített egy nőt, majd elmenekült a helyszínről.

Fotó: police.hu

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője az MTI érdeklődésére telefonon azt mondta, a férfi oltalmazott státuszban van Magyarországon, és 2017 nyara óta él az országban.

Budapest rendőrfőkapitánya az ügy vizsgálatára külön nyomozócsoportot hozott létre, amibe jelentős erőket csoportosítottak át. Ellenőrzik a férfi ismerőseit, a tömegközlekedési eszközöket és bizonyos főbb útvonalakat is. Csécsi Soma az M1-nek kora este azt mondta: kiemelten ellenőrzik a vasúti pályaudvarokat is, és a BRFK intézkedett a nemzetközi elfogatóparancs kiadására.

A rendőrség közölte, hogy mivel felmerült a gyanúja annak, hogy a férfi külföldre szökik, az ügyben eljáró BRFK a nemzeti elfogatóparancs mellett kezdeményezte az európai elfogatóparancs kiadását is, amit a Budai Központi Kerületi Bíróság ügyeletes bírója soron kívül elrendelt.

A nyomozók az afgán férfi elfogása érdekében felvették a kapcsolatot az osztrák és a német társhatóságokkal.

A nyomozás azért indult, mert a sértett feljelentést tett.

A rendőrség azt kéri, aki felismeri, tudomása van a hollétéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információja van, tegyen bejelentést a Telefontanú ingyenesen hívható 06-80-555-111-es zöldszámán, vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt