Deutsch Tamás úgy hazugozza a Sargentini-jelentés egy állítását, hogy korábban maga mondta azt

politika
2018 szeptember 10., 07:02
comments 142

Pénteken járt az ATV Egyenes beszéd kontra című műsorában Deutsch Tamás, ahol többek közt kijelentette, hogy 

„elemi tényeknek nem megfelelő állítások” 

szerepelnek a Sargentini-jelentésben. Példának hozta azt, hogy a szöveg szerint a 2017-ben a közbeszerzések 36 százalékát ítélték oda úgy, hogy azokra mindössze egyetlen ajánlat érkezett. Deutsch szerint 

  • a valós szám 36 helyett 25 százalék,
  • és próbált módosítót is beadni emiatt, de nem sikerült.

A szocialista EP-képviselő, Ujhelyi István hosszú Facebook-posztban szedte szét Deutsch állítását. Emlékeztet:

  • a jelentésben 2016-os adatok vannak,
  • Deutsch Tamás nevén nem érkezett módosító javaslat, 
  • de még az az állítása sem igaz, hogy 2017-ben 25 százalékos lett volna az egyetlen szereplős közbeszerzések aránya.

Újhelyi aztán szembesíti Deutschot önmagával: januárban az EP költségvetési bizottságának ülésén, aminek a fideszes politikus is tagja, szóba került az egyetlen ajánlattevős közbeszerzések aránya. 

"Maga Deutsch Tamás ekkor azzal érvelt, hogy a 36 százalékos (!) arányra ugyan nem lehet büszke Magyarország, de szerinte nem olyan kiugróan rossz eredmény, mert Lengyelországban és Cipruson ennél is magasabb,"

írja Ujhelyi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.