Deutsch Tamás úgy hazugozza a Sargentini-jelentés egy állítását, hogy korábban maga mondta azt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Pénteken járt az ATV Egyenes beszéd kontra című műsorában Deutsch Tamás, ahol többek közt kijelentette, hogy 

„elemi tényeknek nem megfelelő állítások” 

szerepelnek a Sargentini-jelentésben. Példának hozta azt, hogy a szöveg szerint a 2017-ben a közbeszerzések 36 százalékát ítélték oda úgy, hogy azokra mindössze egyetlen ajánlat érkezett. Deutsch szerint 

  • a valós szám 36 helyett 25 százalék,
  • és próbált módosítót is beadni emiatt, de nem sikerült.

A szocialista EP-képviselő, Ujhelyi István hosszú Facebook-posztban szedte szét Deutsch állítását. Emlékeztet:

  • a jelentésben 2016-os adatok vannak,
  • Deutsch Tamás nevén nem érkezett módosító javaslat, 
  • de még az az állítása sem igaz, hogy 2017-ben 25 százalékos lett volna az egyetlen szereplős közbeszerzések aránya.

Újhelyi aztán szembesíti Deutschot önmagával: januárban az EP költségvetési bizottságának ülésén, aminek a fideszes politikus is tagja, szóba került az egyetlen ajánlattevős közbeszerzések aránya. 

"Maga Deutsch Tamás ekkor azzal érvelt, hogy a 36 százalékos (!) arányra ugyan nem lehet büszke Magyarország, de szerinte nem olyan kiugróan rossz eredmény, mert Lengyelországban és Cipruson ennél is magasabb,"

írja Ujhelyi.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.