Meghalt a négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző

78 éves korában meghalt Kulcsár Győző, a magyar párbajtőrvívás történetének egyik legnagyobbja. Az 1940-ben Budapesten született sportoló többirányú tehetség volt, hiszen 1962 és 79 között párhuzamosan volt a pártbajtőr- és a tőrvívő válogatott tagja, bár a nagy sikereit az előbbi szakágban érte el.

A legendás magyar párbajtőrvívó válogatott tagjaként mesterhármast ért el, amennyiben a 64-es, 68-as és 72-es olimpiai bajnoki címet is megnyerték, ehhez 68-ban Mexikóban az egyéni aranyat is ő nyerte. 1972-ben Münchenben és 1976-ban Montrealban egyéni olimpai bronzérmes lett, emellett háromszoros világbajnok, kétszeres vb-ezüstérmes és négyszeres világbajnoki bronzérmes is volt.

Edzőként is kiemelkedően sikeres volt, a tanítványai közül Nagy Tímes, Szász Emese és az olasz Maurizio Randazzo is olimpiai bajnok lett. Többször volt a párbajtőrözők szövetségi kapitánya és főtitkárként irányította a Magyar Vívó Szövetséget is.

2004-ben a Nemzet Sportolójává választották.

Ezen a videó Veiszer Alinda beszélgetett vele 2016-ban:

(via MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.