Emberek, most egy, Orbán Viktor által is használt business jet áránál kicsivel olcsóbban lehet hozzájutni egy 19 karátos rózsaszín gyémánthoz

Árverésre bocsátanak egy 18,96 karátos, gyűrűbe foglalt rózsaszín gyémántot Genfben. A Christie's aukciósház árverésén a becslések szerint 30-50 millió dollárért (8,2-13,7 milliárd forintért, vagy ha úgy tetszik, egy jobb jacht, vagy egy kisebb business jet áráért) kellhet el.

A Pink Legacy névre keresztelt kő a legnagyobb a fajtájából, amit a Christie's valaha árverésre bocsátott. Az aukciósház szerint a pazar drágakő a De Beers vállalatot a világ legnagyobb gyémánttermelőjévé és -kereskedőjévé tevő Oppenheimer család gyűjteményének része volt.

A legtöbb rózsaszín gyémántban egy-egy másodlagos szín is megjelenik - lila, narancs, barna vagy szürke -, ám a Pink Legacyben nyoma sincs egyetlen más árnyalatnak, ez teszi kivételesen ritka darabbá.

A Pink Legacyról még nem közölt fotót az AP vagy az AFP, ezért érjék be a pillanatnyi rekordtartó kővel, a csupán 14,93 karátos Ponk Promise képével.Fotó: ANTHONY WALLACE/AFP

A Christie's történetének csaknem 250 éve alatt eddig mindössze négy tiszta, a szakmában "fancy vivid pinknek" nevezett, tíz karátosnál nagyobb gyémántot kínáltak eladásra. Ezek egyike tartja a legmagasabb karátonkénti áron elkelt rózsaszín gyémánt aukciós rekordját. A csaknem 15 karátos Pink Promise (Rózsaszín ígéret) nevű kőért 2,17 millió dollárt fizettek karátonként a Christie's tavaly novemberi hongkongi árverésén. A gyűrűbe foglalt, ovális alakú kő 32,4 millió dollárért cserélt gazdát.

A november 13-i aukciót megelőzően a Pink Legacyt Hongkongban, Londonban és New Yorkban is kiállítják. (Via MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.