Orbán megköszönte minden képviselőnek, aki elutasította a Sargentini-jelentést

A Yahoo News nyomán Euronews és az Independent is beszámolt róla, hogy az összes (zömmel jobboldali) EP-képviselő, aki elutasította a Sargentini-jelentés és a magyar kormány ellen indított jogállamisági eljárást, levelet kapott Orbán Viktortól, amiben a magyar miniszterelnök „háláját fejezi ki” azért, hogy kiálltak kormánya mellett. 

Orbán beszél a strasbourgi Európai Parlamentben 2018. szeptember 11-én.Fotó: Frederick Florin/AFP

A jelentést és az eljárást 448-an szavazták meg, 197-en szavaztak ellene.  

Az információ a brit konzervatívok oldaláról érkezett, akik három kivétellel mind elutasították a jelentést, amiért komoly kritikával szembesültek odahaza - olyannyira, hogy később el is kellett határolódniuk Orbántól és kormányától.

 „Nagyra értékelem, hogy kiállt a nemzeti szuverenitás mellett és szolidáris volt velünk a szavazáskor” - írja a levélben a magyar kormányfő, aki azt is lefekteti, hogy a jelentés politikai inszinuációkon és ténybeli hibákon alapul. 

Orbán azzal folytatja: „biztosíthatom afelől, hogy  függetlenül a bevándorláspárti erők szégyenletes támadásaitól, nem engedünk a zsarolásnak, teljesítjük kötelességünket, és megvédjük Európa és Magyarország határait annak állampolgárai érdekében.”

A levelet hivatalos kormányzati papíron iktatták két nappal a strasbourgi szavazás után, és nem csak a brit konzervatívok, de minden elutasításra szavazó EP-képviselő kézhez kapott hasonlót, az elsőt történetesen a Le Pen-féle National Front képviselője, Nicolas Bay hozta nyilvánosságra. (Yahoo News)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.