Egy fóka polipot vágott egy kajakozó illető arcába

Egy Kyle Mulinder nevű úriember épp a barátaival kajakozott Új-Zéland Déli-szigetén, Kaikoura közelében, amikor egyszerre csak arra figyelt fel, hogy csápok szívókorongjai csapódnak az arcába. A barátai látták, hogy egy fóka emelkedik ki a vízből, a szájában egy polipot tartva, és azt vágta hozzá a kajakozóhoz.

Korábban a társaság látta azt is, ahogyan alattuk a fóka összecsap a nagy polippal.

A fókák egyébként általában halat esznek, de nem riadnak vissza más állatok, mint a polip, a tintahal, a rákfélék vagy a kagylók fogyasztásától sem.

A polipdobásról egyébként azért van ennyi felvétel, mert Kyle Mulinder a Go Prónak dolgozik, és volt egy kamera a hajóján, így akár egy nagyon ravasz Go Pro reklámnak is tűnhet ez az egész. Persze ahhoz legalább a fókával (ha nem a fókával ÉS a polippal) is egyeztetni kellett volna. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.