Sargentini-jelentés: a szavazatszámlálás miatt fordul az európai bírósághoz a kormány

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Sargentini-jelentés elfogadásáról szóló európai parlamenti állásfoglalás megsemmisítést fogja kérni a kormány az európai bíróságtól, az erről szóló keresetet a hónap közepéig benyújtják, jelentette be az igazságügyi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorának kedd esti adásában. Trócsányi László szerint befogadják a magyar kormány keresetét, akkor eljárás egy-másfél is eltarthat, és nincs halasztó hatálya, a hetes cikk szerinti eljárás elindulhat Magyarország ellen. 

A magyar kormány az Európai Parlament szavazatszámlálási módszerét támadja majd, Trócsányi érvelése szerint a tartózkodásokat is bele kellett volna számítani az össz-szavazatszámba. Amikkel amúgy nem jött lett volna meg  az elfogadáshoz szükséges többség.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.