Sargentini-jelentés: a szavazatszámlálás miatt fordul az európai bírósághoz a kormány

A Sargentini-jelentés elfogadásáról szóló európai parlamenti állásfoglalás megsemmisítést fogja kérni a kormány az európai bíróságtól, az erről szóló keresetet a hónap közepéig benyújtják, jelentette be az igazságügyi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorának kedd esti adásában. Trócsányi László szerint befogadják a magyar kormány keresetét, akkor eljárás egy-másfél is eltarthat, és nincs halasztó hatálya, a hetes cikk szerinti eljárás elindulhat Magyarország ellen. 

A magyar kormány az Európai Parlament szavazatszámlálási módszerét támadja majd, Trócsányi érvelése szerint a tartózkodásokat is bele kellett volna számítani az össz-szavazatszámba. Amikkel amúgy nem jött lett volna meg  az elfogadáshoz szükséges többség.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.