Sargentini-jelentés: a szavazatszámlálás miatt fordul az európai bírósághoz a kormány

A Sargentini-jelentés elfogadásáról szóló európai parlamenti állásfoglalás megsemmisítést fogja kérni a kormány az európai bíróságtól, az erről szóló keresetet a hónap közepéig benyújtják, jelentette be az igazságügyi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorának kedd esti adásában. Trócsányi László szerint befogadják a magyar kormány keresetét, akkor eljárás egy-másfél is eltarthat, és nincs halasztó hatálya, a hetes cikk szerinti eljárás elindulhat Magyarország ellen. 

A magyar kormány az Európai Parlament szavazatszámlálási módszerét támadja majd, Trócsányi érvelése szerint a tartózkodásokat is bele kellett volna számítani az össz-szavazatszámba. Amikkel amúgy nem jött lett volna meg  az elfogadáshoz szükséges többség.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.