50 ezer forintra büntették a Momentumot, mert a helyi választási bizottság szerint a plakátjaik csökkentették a fideszes jelölt esélyeit

POLITIKA
2018 október 04., 06:51
comments 301

„A Bizottság a laminált plakátokon szereplő szöveget megvizsgálva arra a következtetésre jutott, hogy az a választókat megtéveszti és ezáltal FIDESZ-KDNP jelöltjének választási esélyeit csökkenti.”

A Momentum közleménye szerint többek között ez szerepel a Szombathely Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottságának döntésében, amiben 50 ezer forintra bírságolják a pártot ezekért a plakátokért.

Ez plakát tényleg hasonlít a különféle uniós beruházások környékére kihelyezett támogatási feliratokhoz, de aki elég közel megy hozzá, hogy el tudja olvasni, az fogja tudni, hogy miről van szó, aki pedig nem megy elég közel, hogy el tudja olvasni, annak politikai döntéseit nyilván nem is tudja befolyásolni a szöveg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.