Elköltözött a világ legnagyobb és leghíresebb halpiaca

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Megtartották az utolsó árverést a világ legnagyobb halpiacán, a jelentős turistalátványosságnak számító Cukidzsin, amely helyett napokon belül egy közeli mesterséges szigeten nyílik új, ultramodern halpiac.

A Cukidzsi kereskedői elektromos targoncáikon költöznek az új piacra. Éjszaka egész targoncakonvojok közlekedtek Tokióban: 2100 ilyen jármű döcögött át a szomszéd negyedbe.Fotó: Shuhei Yokoyama/The Yomiuri Shimbun

A 83 éve alapított és évente turisták tízezreit vonzó halpiacot azért zárják be, mert elavult csarnokai és higiéniai viszonyai nem felelnek meg a mai követelményeknek. Helyén átmenetileg autóparkolót alakítanak ki a 2020-as olimpia számára. A piacon naponta 1700 tonna hal és egyéb tenger gyümölcse cserélt gazdát. A szombaton tartott utolsó árverésen 4,3 millió jenért (10,7 millió forint) kelt el a legdrágább tétel, egy 162 kilós tonhal.

Az utolsó tonhalbontások egyike a Cukidzsin.Fotó: Hakan Nural/Anadolu Agency

A közeli Tojoszu városnegyedben ötmilliárd dollárért épült vadonatúj halpiac, amely október 11-én, csütörtökön kezdi meg működését. A Cukidzsiról 900 kereskedőnek kell átköltöznie, egy felmérés szerint 80 százalékuk ellenezte a piac áthelyezését. 

A tojoszui halpiacon üvegfal mögül, egy külön e célra épült kilátóról nézhetik meg az érdeklődők a híres hajnali, fél 5-kor kezdődő és egy órán át tartó halárveréseket.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.