Közeleg a tél, gyorsan kösd meg üzleti gázszerződésedet!

Ebben a langyos őszi időben nem egyszerű visszaemlékezni, de az idei év igen hidegen indult. A hosszúra nyúlt téli időjárás kritikus szintre csökkentette az európai gáztárolók készleteit. Aztán átbillent a mérleg, megérkezett a nagy meleg, ami a klímaberendezések használata miatt az elektromos áram-felhasználást emelte meg. Ehhez jött még az általános termelési konjunktúra, amihez szintén sok energia kellett (pontosabban kell most is). 

A hőség miatt ugyanakkor az európai atomerőművek áramtermelése hűtési-környezetvédelmi problémák miatt időnként akadozott. A szokatlanul meleg nyár és a hőhullámok hatására az európai nagyobb folyók vízállása drasztikusan lecsökkent, ami nem csak az atomerőművek hűtését nehezítette például Franciaországban, hanem előfordult, hogy a nagy szénszállító hajók sem tudtak eljutni németországi szenes erőművekhez. Ezekben az időszakokban a gáztározók feltöltése helyett az elérhető gázmennyiség egy részét áramfejlesztésre használták, ami tovább növelte a hosszú távú gázárakat.  

A gázárak emelkedését mindemellett az egész Európát érintő akadozó gázellátás is serkentette. Elősegítette az áremelkedést, hogy Angliában április második felében nem várt hideg volt, emiatt a tradicionális betárolási szezon kezdetén folyamatos kitárolás volt a tározókból, ami azt eredményezte, hogy a gázárak magas szinten maradtak a mértékadó európai elszámolási pontokon, így a holland TTF-en és az angliai NBP-n is.

Az emelkedő gázárak mellett még fontosabb az előre lekötött, biztos ellátás

Így három és fél éves csúcsot ért el a jövő évi TTF gáz ára az elmúlt időszakban, ami az előző év hasonló időszakához képest 35%-os emelkedést jelent. Mivel a gáz ára eddig egész évben és minden szállítási időszakra vonatkozóan rendkívüli módon magasan alakult, szokatlanul meredek emelkedésnek indult az áram ára is. 

Hűha, akkor épp ideje bebiztosítani a gázellátásomat, nem?

A gázárak esetleges további emelkedését tompíthatja, ha a földgázt használó vállalkozások egy előnyös szerződéssel jó előre bebiztosítják beszerzési forrásaikat. Az E.ON kiváló partner  a szerződéskötésben, munkatársai minden esetben személyre szabott ajánlatot készítenek az érdeklődő vállalkozások számára, így az ajánlat igazodik az adott cég igényeihez, gázfogyasztásához. Az ajánlatadáshoz természetesen szükség van a kapcsolattartási adatokon kívül még pár fogyasztási információra is, ezeket a legegyszerűbb módon a szolgáltató online felületén lehet megadni a kalkulációhoz.

Az E.ON villamos energia-szolgáltatást is nyújt, a cég ügyfelei így egykapus rendszerben intézhetik teljes energiabeszerzésüket. Az ajánlatkérést követően az E.ON kollégái 3 munkanapon belül jelentkeznek, majd megküldik a személyre szabott ajánlatot. A cég elintézi a szolgáltatóváltással járó ügyintézést, illetve minden új üzleti ügyfél saját kapcsolattartóhoz fordulhat kérdéseivel, kéréseivel.  

Advertisement
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.