Megkérdezték a legfőbb ügyészt, törvényes-e Orbán Viktor magánrepülőzése

2018 október 8., hétfő 15:14
237

Az Átlátszó korábban képeket közölt arról, ahogy Orbán Viktor egy magánrepülőgépről száll le. A miniszterelnök sajtófőnöke erre azt mondta, a miniszterelnök barátja, Garancsi István (aki a Videoton tulajdonosa is) hívta meg Orbánt a Videoton bulgáriai meccsére. Majd Orbán is reagált, azt mondta, “harminc éve mindig így mentem, jövő héten is így fogok menni és azután is így fogok menni”.

Mindez azért fontos, mert Garancsi nem csak Orbán barátja, hanem vállalkozóként sorra nyeri az állami tendereket, eközben pedig úgy látszik, a miniszterelnök rendszeresen fogad el tőle értékes utakat.

A hétfői parlamenti ülésen a jobbikos Pintér Tamás megkérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy törvényes-e, hogy egy közbeszerzéseket nyerő üzletember a kormányfőt "repteti ide-oda", illetve az ügyészség tisztességes nyomozást folytat-e az ügyben.

Hozzátette, a miniszterelnök nem fogadhatott volna egy nagy értékű szolgáltatást, ezért felmerül a hivatali vesztegetés és a hivatali vesztegetés elfogadásának a gyanúja is.

Polt Péter erre az MTI tudósítása szerint a következőt válaszolta:

  • leszögezte, hogy az ügyészség a törvények alapján működik.
  • az ügyben beérkezett feljelentés jelenleg elbírálás alatt áll és az indoklása választ fog adni a képviselő kérdéseire.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt