Megkérdezték a legfőbb ügyészt, törvényes-e Orbán Viktor magánrepülőzése

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az Átlátszó korábban képeket közölt arról, ahogy Orbán Viktor egy magánrepülőgépről száll le. A miniszterelnök sajtófőnöke erre azt mondta, a miniszterelnök barátja, Garancsi István (aki a Videoton tulajdonosa is) hívta meg Orbánt a Videoton bulgáriai meccsére. Majd Orbán is reagált, azt mondta, “harminc éve mindig így mentem, jövő héten is így fogok menni és azután is így fogok menni”.

Mindez azért fontos, mert Garancsi nem csak Orbán barátja, hanem vállalkozóként sorra nyeri az állami tendereket, eközben pedig úgy látszik, a miniszterelnök rendszeresen fogad el tőle értékes utakat.

A hétfői parlamenti ülésen a jobbikos Pintér Tamás megkérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy törvényes-e, hogy egy közbeszerzéseket nyerő üzletember a kormányfőt "repteti ide-oda", illetve az ügyészség tisztességes nyomozást folytat-e az ügyben.

Hozzátette, a miniszterelnök nem fogadhatott volna egy nagy értékű szolgáltatást, ezért felmerül a hivatali vesztegetés és a hivatali vesztegetés elfogadásának a gyanúja is.

Polt Péter erre az MTI tudósítása szerint a következőt válaszolta:

  • leszögezte, hogy az ügyészség a törvények alapján működik.
  • az ügyben beérkezett feljelentés jelenleg elbírálás alatt áll és az indoklása választ fog adni a képviselő kérdéseire.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.