Megkérdezték a legfőbb ügyészt, törvényes-e Orbán Viktor magánrepülőzése

POLITIKA
2018 október 08., 15:14
comments 230

Az Átlátszó korábban képeket közölt arról, ahogy Orbán Viktor egy magánrepülőgépről száll le. A miniszterelnök sajtófőnöke erre azt mondta, a miniszterelnök barátja, Garancsi István (aki a Videoton tulajdonosa is) hívta meg Orbánt a Videoton bulgáriai meccsére. Majd Orbán is reagált, azt mondta, “harminc éve mindig így mentem, jövő héten is így fogok menni és azután is így fogok menni”.

Mindez azért fontos, mert Garancsi nem csak Orbán barátja, hanem vállalkozóként sorra nyeri az állami tendereket, eközben pedig úgy látszik, a miniszterelnök rendszeresen fogad el tőle értékes utakat.

A hétfői parlamenti ülésen a jobbikos Pintér Tamás megkérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy törvényes-e, hogy egy közbeszerzéseket nyerő üzletember a kormányfőt "repteti ide-oda", illetve az ügyészség tisztességes nyomozást folytat-e az ügyben.

Hozzátette, a miniszterelnök nem fogadhatott volna egy nagy értékű szolgáltatást, ezért felmerül a hivatali vesztegetés és a hivatali vesztegetés elfogadásának a gyanúja is.

Polt Péter erre az MTI tudósítása szerint a következőt válaszolta:

  • leszögezte, hogy az ügyészség a törvények alapján működik.
  • az ügyben beérkezett feljelentés jelenleg elbírálás alatt áll és az indoklása választ fog adni a képviselő kérdéseire.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.