"A kifogásolt plakát azt a tényállást sugallta, hogy a városvezetés, a FIDESZ-KDNP vezette kormány és annak prominens helyi képviselője ígéretei ellenére semmit, egy nagy 0-t nyújtottak a városnak"

Október 14-én időközi önkormányzati képviselő választást tartanak Szombathely 5.számú választókerületében, a kampány ehhez mérten brutális tempóra váltott. A helyi Momentum szeptember végén egy kis méretű táblát avatott, amivel jelképesen 

átadta a városban a „nulla forintos”, beígért, de be nem tartott beruházásokat.

Az avatáson egyetlen újságíró vett részt a Nyugat.hu-tól. Ennek ellenére simán elmarasztalta a szervezetet a helyi választási bizottság, és még ötvenezres büntetést is kiszabott, mert

„a Bizottság a laminált plakátokon szereplő szöveget megvizsgálva arra a következtetésre jutott, hogy az a választókat megtéveszti és ezáltal FIDESZ-KDNP jelöltjének választási esélyeit csökkenti.”

Erről a tábláról van szó:

A Momentum fellebbezett, és a Vas Megyei Területi Választási Bizottság kimondta:

„a választók megtévesztésére volt alkalmas a kifogásolt plakát, mert nem arányokat és mértékeket kifogásolt, hanem azt a tényállást sugallta, hogy a városvezetés, a FIDESZ-KDNP vezette kormány és annak prominens helyi képviselője ígéretei ellenére semmit, egy nagy "0"-t nyújtottak a városnak.”

De „e politikai vélemény - meghökkentő és akár túlzó megnyilvánulásai ellenére - a véleménynyilvánítás szabadságának legteljesebb biztosítása érdekében nem korlátozható.” Tehát a Momentumra kiszabott bírságot eltörölték, írja a Nyugat.hu.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.