Elrabolták Tanzániában a legfiatalabb afrikai milliárdost

Nagy erőkkel keresi a tanzániai rendőrség a 43 éves Mohammed Dewjit, a Mohammed Enterprises Tanzania Ltd. nevű cég tulajdonosát, aki a sajtóhírek szerint Afrika legfiatalabb milliárdosa is. A férfit, aki korábban parlamenti képviselő is volt, Tanzánia régi fővárosában, Dar es-Salaamban rabolták el ismeretlen fegyveresek, mikor épp egy menő hotel konditermébe tartott, ahol a rendszeres reggeli edzéseit szokta megejteni.

Az AP szerint két álarcos fegyveres teperte le Dewjit az utcán, majd a levegőbe lőttek a fegyvereikkel, és elhajtottak.

Mohammed DewjiFotó: KHALFAN SAID HASSAN/AFP

A rendőrség már 12 gyanúsítottat őrizetbe vett, köztük a hotel menedzserét.

Dewji egyébként Tanzánia leggazdagabb embere és egyetlen dollármilliárdosa, 1,5 milliárdja van, 1 milliárdot érő cége pedig 24 ezer embert foglalkoztat. A céget még az apja alapította a 70-es években. (ABC News)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.