Elrabolták Tanzániában a legfiatalabb afrikai milliárdost

Nagy erőkkel keresi a tanzániai rendőrség a 43 éves Mohammed Dewjit, a Mohammed Enterprises Tanzania Ltd. nevű cég tulajdonosát, aki a sajtóhírek szerint Afrika legfiatalabb milliárdosa is. A férfit, aki korábban parlamenti képviselő is volt, Tanzánia régi fővárosában, Dar es-Salaamban rabolták el ismeretlen fegyveresek, mikor épp egy menő hotel konditermébe tartott, ahol a rendszeres reggeli edzéseit szokta megejteni.

Az AP szerint két álarcos fegyveres teperte le Dewjit az utcán, majd a levegőbe lőttek a fegyvereikkel, és elhajtottak.

Mohammed DewjiFotó: KHALFAN SAID HASSAN/AFP

A rendőrség már 12 gyanúsítottat őrizetbe vett, köztük a hotel menedzserét.

Dewji egyébként Tanzánia leggazdagabb embere és egyetlen dollármilliárdosa, 1,5 milliárdja van, 1 milliárdot érő cége pedig 24 ezer embert foglalkoztat. A céget még az apja alapította a 70-es években. (ABC News)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.