Kásler: Mindenki azt szeretné, hogy a magyar egészségügy átalakuljon

"Mindenki azt szeretné, hogy a magyar egészségügy átalakuljon, és ehhez meg kell határozni az ágazat struktúráját, tevékenységét," mondta az emberi erőforrások minisztere a Medicina konferencián pénteken. Az MTI beszámolója Kásler Miklós ahogy július végén, úgy most is bejelentette, hogy elkészültek az öt nagy betegségcsoportban a népegészségügyi programok a prevenciótól a rehabilitációig.

"Ha ezeket a programokat egymásra rakjuk, kiépül a magyar ellátórendszer struktúrája. Ha az öt nemzeti program megvan, akkor tudnak a finanszírozáson módosítani,"

tette hozzá. Kásler ismét a kórházi fertőzések megelőzésére hívta fel a figyelmet: az ezzel foglalkozó szeptember elejétől életben lévő miniszteri rendelettel 

a kórházi fertőzéseket felére, de legalább is 30-40 százalékkal csökkenteni lehet. 

A miniszter szerint "rendszerszintűvé kell váljon a háziorvos és a sürgősségi ellátó kórház közötti elektronikus összeköttetés. "

"A sürgősségi ellátásban orvos végzettségű diszpécsereket kell alkalmazni, hogy célirányosan tudják a betegeket irányítani," 

mondta. Szerinte ezzel 1-2 órára lehetne csökkenteni a várakozási időt. Kásler arról nem beszélt, hogy mikor lesz a területnek államtitkára.       

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.