Két anyától születtek egérkölykök Kínában

tudomány
2018 október 12., 06:19

Kínai tudósok azt állítják, egy új génszerkesztési eljárással sikerült úgy utódokat létrehozniuk, hogy két nőstény egér petesejtjeit használták hozzá - írja a CNN.

A kísérlet hasznos lehet az emlősök reprodukciójának jobb megértéséhez. Az eljárás során 210 embrióból 29 egérkölyök született, melyek később normális életet éltek, egészségesek voltak, és maguk is egészséges utódokat hoztak világra. A kísérlet során próbálkoztak azzal is, hogy csak hímeket használnak, de az így született kölyök csak pár napig éltek. A tudósok arra keresték a választ, vajon miért van az, hogy míg más állatok képesek úgy is szaporodni, hogy nem feltétlenül van szükség hozzá egy nőstényre és egy hímre, az emlősök csak így képesek utódokat létrehozni.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.