Két anyától születtek egérkölykök Kínában

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kínai tudósok azt állítják, egy új génszerkesztési eljárással sikerült úgy utódokat létrehozniuk, hogy két nőstény egér petesejtjeit használták hozzá - írja a CNN

A kísérlet hasznos lehet az emlősök reprodukciójának jobb megértéséhez. Az eljárás során 210 embrióból 29 egérkölyök született, melyek később normális életet éltek, egészségesek voltak, és maguk is egészséges utódokat hoztak világra. A kísérlet során próbálkoztak azzal is, hogy csak hímeket használnak, de az így született kölyök csak pár napig éltek. A tudósok arra keresték a választ, vajon miért van az, hogy míg más állatok képesek úgy is szaporodni, hogy nem feltétlenül van szükség hozzá egy nőstényre és egy hímre, az emlősök csak így képesek utódokat létrehozni.


Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.