Két anyától születtek egérkölykök Kínában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kínai tudósok azt állítják, egy új génszerkesztési eljárással sikerült úgy utódokat létrehozniuk, hogy két nőstény egér petesejtjeit használták hozzá - írja a CNN

A kísérlet hasznos lehet az emlősök reprodukciójának jobb megértéséhez. Az eljárás során 210 embrióból 29 egérkölyök született, melyek később normális életet éltek, egészségesek voltak, és maguk is egészséges utódokat hoztak világra. A kísérlet során próbálkoztak azzal is, hogy csak hímeket használnak, de az így született kölyök csak pár napig éltek. A tudósok arra keresték a választ, vajon miért van az, hogy míg más állatok képesek úgy is szaporodni, hogy nem feltétlenül van szükség hozzá egy nőstényre és egy hímre, az emlősök csak így képesek utódokat létrehozni.


A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.